Lipsa de mişcare poate fi benefică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lenea ce ne caracterizează de Sărbători face bine organismului
Lenea ce ne caracterizează de Sărbători face bine organismului

Persoanele care vizitează des sala de fitness se tem că Sărbătorile de iarnă le strică planurile de a-şi menţine corpul într-o formă fizică de invidiat.

Profesorul de sport John Brewer de la Universitatea din Bedfordshire explică însă că pauza de Sărbători este bine venită, relevă „The Times".

Orele petrecute de Crăciun şi de Revelion în faţa televizorului, alături de platourile cu mâncare şi de cutiile de ciocolată se pot dovedi o binefacere pentru organism.

„Odihna şi refacerea sunt adesea trecute cu vederea, dar sunt la fel de importante precum exerciţiile fizice", dă asigurări John Brewer.

„Până şi atleţii de elită au o zi de pauză pe săptămână pentru a permite corpului să se refacă după antrenamente", adaugă acesta.

Fără o pauză luată la timp, un regim dur de exerciţii fizice este sortit eşecului. Câteva zile în care principala preocupare este să stai degeaba ajută organismul să-şi refacă depozitele de glicogen - combustibilul folosit pentru exerciţii.

De asemenea, explică profesorul de sport, în acest răstimp, muşchii au ocazia să se regenereze. Astfel, la finalul sezonului festiv, corpul este din nou pregătit pentru antrenamentele dure din sala de sport. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite