Ciuperca unghiilor se învinge cu laser

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ciupercile localizate la nivelul unghiei afecteaza în jur de 10% din totalul populaţiei adulte şi sunt inestetice, fiindcă îngroaşă şi îngălbenesc ţesutul. Grav este că se extind rapid şi că pot duce la pierderea unghiei daca nu sunt tratate corespunzator.

Tratamentele cu laser ocupa un loc din ce in ce mai important in terapia patologiei dermatologice si tind sa inlocuiasca, in multe situatii, terapiile conventionale. De exemplu, tot mai multe persoane opteaza pentru indepartarea alunitelor si negilor, a cicatricelor, verucilor si papiloamelor cu laser, in detrimental bisturiului. De asemenea, leziunile vasculare vizibile precum hemangioamele, teleangiectaziile date de cuperoza, venectaziile membrelor inferioare si angioamele, se pot trata cu laser. De asemenea, laserul dermatologic este folosit si pentru infrumusetare.

Aceste tratamente se efectueaza de obicei sub anestezie locala, aplicata in functie de marimea si localizarea leziunii sau cu substante anestezice injectabile. In unele cazuri nu este nevoie de anestezie, cuburile de gheata aplicate local sunt suficiente.

Ceea ce se stie mai putin despre laser este efectul sau antiinfectios si capacitatea de a stimula vindecarea tesuturilor, care il transforma intr-o optiune terapeutica viabila pentru tratarea infectiilor pielii, dar si a dificilei infectii a unghiilor, onicomicoza.

Tatamentele clasice pentru onicomicoze sunt cele cu antimicotice sub forma de unguente aplicate local, sau administrate oral. Rezultatle se vad in timp, iar eficienţa nu este intotdeauna maxima. Noile recomandari de tratament vorbesc despre terapia laser ca despre o metoda ce depaseste in eficienta restul opţiunilor terapeutice.

“Tratamentul cu laser este singurul tratament medical cu rezultate permanente, este noninvaziv şi nedureros, fara efecte adverse şi favorizează creşterea unghiei noi si sanatoase. Pentru eliminarea completă a micozei unghiei sunt necesare 10 sedinte, cate o sedinta o data pe saptamana. Recomand ca adresarea la medic sa se faca de la primele semne (schimbarea culorii, dezlipirea de patul unghial, durere la mers)“, explica dr. Viviana Iordache medic specialist dermatolog.

Tratamentul cu laser se aplica local pe unghia afectata, iar lumina emisa de acesta trece prin unghie si ajunge la ciupercile parazite pe care le distruge si le elimina. Desi ciuperca este distrusa in doar cateva minute, rezultatele nu sunt vizibile imediat. Este nevoie de cateva luni pentru ca unghia afectata sa creasca la loc si sa fie inlocuita de un tesut nou, curat si sanatos. Aceasta metoda de tratament nu necesita pilirea sau smulgerea unghiei si nici nu afecteaza tesuturile sau pielea din jur, asa cum se poate intampla cu terapiile clasice.

Costul a 10 sedinte, adica pentru un ciclu complet de terapie pentru onicomicoza este de aproximativ 400 euro.
Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite