Scoarţa de copac, pentru zeci de boli leac

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Remediile din scoarţa de stejar pot fi de ajutor în cz de diaree ori de paraziţi intestinali.
Remediile din scoarţa de stejar pot fi de ajutor în cz de diaree ori de paraziţi intestinali.

Plimbările în natură fac mult bine psihicului în perioade stresante. Ştiai că energia pe care o transmit pomii ajută în caz de surmenaj? Iar terapia cu scoarţă de copac e indicată şi în dereglaje, cum este obezitatea, dar face minuni şi pentru astmatici.

Silvoterapia este utilizată de ani buni în tratamentul diferitelor afecţiuni. Bătrânii ştiu să spună fără să „socotească” mult în memorie câteva boli care se tratează cu scoarţă de copac.

De salcie, de cruşin, de castan sălbatic, de fag, de mesteacăn şi, nu în ultimul rând, de stejar – scoarţa de copac este un remediu care poate rivaliza cu medicamentele.

Coaja de stejar calmează durerile de burtă

Fitoterapeutul Ruxandra Constantina ne-a spus care sunt proprietăţile curative ale stejarului şi cum poate fi folosită scoarţa acestui arbore în caz de hemoragii uterine, nazale ori renale.

Coaja de stejar are acţiune astringentă, antihemoragică, dar utilizarea ei poate avea şi efecte antitermice, antalgice ori antiseptice intestinale.

Remediile din scoarţa acestui copac pot fi de ajutor în cz de diaree ori de paraziţi intestinali.

Scoarţa de stejar calmează şi colicile abdominale şi pelviene. Pentru a clama durerea, se pot face băi de şezut.

Dacă suferi din pricina hemoroizilor, fă un decoct din frunze şi scoarţă de stejar. Ai nevoie de 50 g plantă la 1 litru de apă, pe care le fierbi timp de aproximativ 5 minute. Cu acest decoct se fac băi locale şi spălături anale folosind irigatorul.

Citeşte mai multe despre silvoterapie pe clicksănătate.ro.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite