Papaia, bună pentru diabetici
0Papaia poate deveni fructul preferat al diabeticilor, deoarece ajută la stabilizarea nivelului de glucoză, natural. Chiar dacă s-au spus multe despre faptul că persoanele care suferă de diabet nu ar trebui să consume papaia, mai multe studii demonstrează contrariul.
Body
Îmbunătăţeşte sistemul imunitar
Datorită conţinutului ridicat de vitamina C, papaia acoperă aproape dublul dozei zilnice recomandate. În plus, vitamina C este unul dintre cei mai puternici antioxidanţi pe care natura îl oferă. Prin consumul de papaia, persoanele cu diabet îşi întăresc sistemul imunitar, previn cancerul, încetinesc procesul de îmbătrânire prematură şi deteriorarea celulară rezultată din daunele produse de radicalii liberi. De asemenea, este îmbunătăţită vederea şi sănătatea inimii.
Nu modifică nivelul de zahăr din sânge
Deşi este un fruct dulce şi nivelul zahărului nu este la fel de scăzut ca în cazul mărului, papaia poate fi consumată, atâta timp cât nu se face exces. Este recomandat ca papaia să fie mâncată în porţii mici (nu mai mult de o ceaşcă), dimineaţa, însoţită de proteine – iaurt sau brânză dulce – pentru a ţine sub control nivelul de zahăr şi pentru a preveni hiperglicemia.
Descoperă de ce este recomandată papaia pentru diabetici pe clickpentrufemei.ro