5 plante care ţin glicemia sub control

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În prediabet şi în completarea tratamentului medicamentos primit pentru a ţine sub control diabetul zaharat de tip 2, câteva leacuri din plante medicinale ajută la normalizarea nivelului zahărului din sânge.

Urzicile

Urzica are efect hipoglicemiant, de aceea poate fi utilizată ca tratament adjuvant în diabet. Sucul se obţine din frunze proaspete, zdrobite şi stoarse sau trecute prin maşina de tocat. Pe o perioadă de 30 de zile, se recomandă să se ia câte 2-3 linguriţe de suc proaspăt, în fiecare dimineaţă.

Se poate încerca şi tinctura de urzică. Este nevoie de 1 linguriţă de tinctură diluată în jumătate de pahar cu apă şi băută pe stomacul gol. În amestec cu salvie şi frunze de afin, în cantităţi egale, urzicile au efecte benedice în diabet. Se face un decoct dintr-o linguriţă de urzică şi 250 ml de apă. Se lasă la fiert 20 de minute şi se prepară 2-3 căni de decoct pe zi.

Cicoarea

Din rădăcini de cicoare se poate face o infuzie utilă în tratamentul naturist al diabetului. Se toarnă 250 ml de apă fiartă peste o lingură de cicoare şi se lasă la infuzat. Şi decoctul de cicoare băut pe parcursul unei zile este indicat. Se prepară din 3 căni de apă şi 2-3 linguri de plantă. Are efectul de a transforma glucoza în glicogen, glucid sintetizat în ficat şi transformat în energie.

Frunzele de afin

Unele dintre cele mai eficiente remedii în hiperglicemie este afinul. Frunzele acestuia, uscate şi mărunţite în prealabil, este indicat să fie folosite sub formă de infuzie. Este nevoie de 1 lingură de frunze peste care se adaugă 250 ml de apă fiartă. Se lasă la infuzat 15 minute, se strecoară şi bea călduţ, neîndulcit. Sunt necesare 2 căni pe zi. Frunzele recoltate înaintea coacerii fructelor au în compoziţie mirtilină, un compus care are efectul de a reduce glicemia.

Află pe Clicksanatate.ro ce alte remedii naturale îţi recomandă fitoterapeutul pentru reglarea glicemiei!

Aceste plante stimulează detoxificarea şi regenerarea ficatului!

Tuse uscată şi sufocare? Poate fi o fibroză pulmonară!

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite