De ce să nu ţii în frigider ouăle şi pâinea
0Te gândeşti că dacă depozitezi la rece pâinea îi prelungeşti valabilitatea? Sau dacă ţii bananele în frigider, le ai pentru mai multe zile? Există produse care din cauza frigului îşi schimbă consistenţa şi gustul, iar în unele cazuri pot fi afectate de mucegai.
În magazinele mari, alimentele sunt aranjate astfel încât să se păstreze proaspete şi să nu-şi schimbe culoarea şi textura. De exemplu, pâinea se ţine la temperatura camerei, iar bananele, ceapa şi cartofii sunt depozitate la temperaturi scăzute, dar nu sub 0 °C, pentru că se pot înnegri, iar gustul lor poate fi modificat.
Ceapa mucegăieşte
Este foarte important să nu depozitezi ceapa în frigider, pentru că frigul o înmoaie şi, din cauza umidităţii, începe să se mucegăiască, alterând gustul şi altor alimente din frigider. Cel mai bine, păstrează ceapa într-un loc uscat, aerisit şi la temperatura camerei, lucru valabil şi în cazul usturoiului.
Cartofii şi bananele se înnegresc
Dacă ţii cartofii la rece, temperatura scăzută va transforma amidonul din ei în zahăr şi le va schimba gustul şi textura. Astfel, la preparare, cartofii vor fi granuloşi şi vor avea un gust diferit. Dacă îi fierbi în coajă, vei vedea că aceasta se înnegreşte, iar culoarea trece şi în cartof şi îi schimbă aspectul. Ţine-i departe de lumină şi la temperatură între 3 °C şi 6 °C şi evită depozitatea lor în frigider, pentru a nu-şi schimba proprietăţile organoleptice.
Află pe clickpentrufemei.ro de ce să eviţi să ţii în frigider ouăle şi alte alimente.