Cel mai sănătos tip de carne de pasăre

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fie că este vorba de carne de pui, de curcan, de gâscă sau de raţă, toate acestea aduc beneficii sănătăţii. În funcţie de preferinţe, dar şi de indicaţiile medicului poţi alege sortimentul de carne care să-ţi completeze meniul. Noi îţi spunem care este cel mai sănătos tip de carne de pasăre!

Cel mai sănătos tip de carne de pasăre:  de pui

Dacă este gătită în mod sănătos (la grătar, la abur sau la cuptor), carnea de pui nu îţi pune în pericol sănătatea, întrucât este săracă în grăsimi (dacă este curăţată de piele şi grăsime), dar este bogată în proteine necesare pentru o bună funcţionare a organismului.

Totuşi, ai grijă la modul în care o prepari! Dacă este prea arsă, carnea de pui poate conţine unele substanţe nocive cauzatoare de cancer.

Pieptul este partea cea mai slabă în grăsimi, el având mai puţin de jumătate din grăsimea unei fripturi degresate de vită. Inclusă în dietă, carnea de pui este o bună sursă de proteine, de aceea nu trebuie să lipsească din alimentaţia copiilor, mai ales în perioada de creştere, cât şi din cea vârstnicilor deoarece protejează împotriva pierderii osoase.

De asemenea, carnea de pui este o sursă importantă de vitamina B, dar şi de triptofan, un aminoacid care produce serotonina, hormon care favorizează starea de bine, dar şi senzaţia de saţietate. 100 grame de piept de pui fără piele conţin 126 de kcal şi 2 grame de grăsime.

Află pe clicksanatate.ro care este cel mai sănătos sortiment de carne de pasăre

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite