Cei mai periculoşi aditivi de care să te fereşti!
0
O mare parte dintre aditivii care se găsesc în alimentele procesate îţi pot pune sănătatea în pericol. Pentru că riscul de a te îmbolnăvi de cancer, boli de inimă, anxietate, obezitate şi depresie este foarte mare, iată care sunt cei mai periculoşi aditivi pe care ar trebui să-i elimini din dietă.
Aspartam (E 951)
Este un îndulcitor artificial care se găseşte în aşa-zisele produse dietetice ori în cele fără zahăr. Oamenii de ştiinţă spun că, alături de alţi îndulcitori artificiali, aspartamul poate duce la apariţia multor afecţiuni: obezitate, dureri de cap şi unele tipuri de cancer. Studii recente arată că îndulcitorii artificiali pot afecta metabolismul şi chiar starea de spirit.
Sirop de porumb bogat în fructoză
Este un îndulcitor care se găseşte în produsele alimentare prelucrate, cum sunt pâinea, bomboanele, iaurturile, sosurile pentru salate, legumele conservate şi cerealele. Acest îndulcitor este toxic pentru ficat, iar consumul excesiv contribuie la rezistenţa la insulină, mărind riscul apariţiei diabetului zaharat şi a bolilor de inimă.
Glutamatul monosodic (MSG) (E621)
Este o aromă care se întâlneşte în unele produse alimentare din China, cum sunt chipsurile de cartofi, snacksurile, prăjiturelele, supa la conservă, alimenteşe congelate.
Află pe clickpentrufemei.ro care sunt cei mai periculoşi aditivi de care trebuie să te fereşti.