Cât de periculoşi sunt coloranţii artificiali

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Se găsesc în preparatele din comerţ, iar de multe ori sunt prezentate sub diferite denumiri, pentru a le fi ascunsă prezenţa. Află în ce preparate se găsesc şi cât de periculoşi sunt coloranţii alimentari!

Albastru 1 (E133) şi albastru 2 (E132)

Este interzis în Franţa, Finlanda şi Norvegia, deoarece studiile au arătat că pot provoca tumori cerebrale şi încetinesc dezvoltarea celulelor. Aceşti coloranţi se regăsesc în unele sortimente de bomboane, cereale, băuturi carbogazoase şi mâncărurile pentru animale.

Roşu 3 (E127) şi roşu 40 (E 129)

Ambii coloranţi alimentari sunt periculoşi pentru sistemul imunitar, deoarece îl slăbesc şi-l fac mai vulnerabil în faţa bolilor. Se găsesc în special în cocktailurile de fructe, fructele confiate, îngheţată, bomboane şi produse de patiserie.

Află ce alţi coloranţi artificiali sunt nocivi pentru organism şi în ce produse alimentare se ascund.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite