6 alimente care previn cancerul la sân
0Deşi în cele mai multe cazuri cancerul la sân se dezvoltă din cauza factorilor genetici, stilul de viaţă joacă, de asemenea, un rol important. Aşadar, iată ce alimente ar trebui să incluzi în dieta de zi cu zi pentru a reduce la minimum riscul cancerului la sân.
1.Turmericul
Într-un studiu realizat pe şoareci de laborator, cercetătorii au descoperit că turmericul previne răspândirea cancerului la sân către plămâni, graţie substanţelor active pe care le conţine.
2. Fructele de pădure
Fitochimicalele ce se găsesc în compoziţia fructelor de pădure au un rol important în prevenirea dezvoltării şi răspândirii celulelor canceroase.
3. Varza de Bruxelles
Varza de Bruxelles şi alte legume crucifere conţin glucosinolat, un compus care luptă eficient împotriva cancerului. Dintre toate legumele crucifere, varza de Bruxelles conţine cea mai mare cantitate de glucosinolat, motiv pentru care specialiştii o recomandă pentru consumul zilnic.