VIDEO Pasager clandestin: Un piton de trei metri a călătorit pe aripa unui avion

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aeronava aparţine companiei australiene Qantas FOTO Fairfax Media
Aeronava aparţine companiei australiene Qantas FOTO Fairfax Media

Pasagerii unui zbor al companiei australiene Qantas au asistat stupefiaţi la un incident cel puţin bizar: în timp ce avionul lua în înălţime un piton lung de trei metri se plimba pe aripa aeronavei.

După ce avionul decolase de douăzeci de minute în direcţia Papua Noua Guinee, o pasageră a observat un călător clandestine pe fereastra avionului. Cu mult calm, femeia s-a adresat unei însoţitoare de zbor, căreia i-a spus despre şarpe. Apoi, pasagerii aflaţi pe locurile din spate au început să se înghesuie pe la ferestre pentru a vedea pitonul şi a-l fotografia.

Cel mai probabil este vorba de un piton australian, potrivit expertului în şerpi Rick Shine. „Sunt des întâlniţi în partea de nord a Queensland. Îşi vânează prada din ambuscadă şi, dacă se află rozătoare în zonă, cel mai probabil sunt şi ei acolo. N-am mai auzit niciodată de unul într-un avion până acum”, a declarat Shine pentru „Sydney Morning Herald”.

Când avionul a ajuns la destinaţie, pitonul se afla încă pe avion, însă a decedat între timp.  Şarpele a reuşit să se adăpostească sub un flaps, dar coada sa i-a rămas în afară, ceea ce i-a provocat moartea prin hipotermie, potrivit unui martor ocular.

„Mi-a părut rău pentru el. Pentru tot restul cursei, a încercat să se retragă în avion, chiar dacă lupta cu un vânt care bătea la 400 km/h. Echipajul de zbor ne-au spus că la altitudinea de croazieră sunt -12 grade Celsius”, a declarat un pasager.

Reprezentanţii companiei Qantas au declarat că nu s-au mai confruntat cu o asemenea situaţie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite