FOTO VIDEO Cea mai ciudată meserie din lume: un bărbat expus la zoo joacă rolul unei creaturi jumătate femeie, jumătate vulpe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul este foarte încântat de meseria lui bizară FOTO: Odditycentral.com
Bărbatul este foarte încântat de meseria lui bizară FOTO: Odditycentral.com

Un bărbat din Pakistan se deghizează în fiecare zi într-o creatură mitologică, jumătate femeie, jumătate vulpe, care prezice viitorul în grădina zoologică a oraşului Karachi. Meseria lui, unică în lume, este o moştenire de familie.

Un pakistanez în vârstă de 33 de ani dă viaţă unui personaj neobişnuit, cu chip de femeie şi trup de vulpe, în grădina zoologică a oraşului Karachi. Creatura pe care o întruchipează poartă numele de Mumtaz Begum, le vorbeşte oamenilor în pilde şi le prezice viitorul. Serviciul nu este, însp, nepreţuit. Vizitatorii grădinii zoologice plătesc echivalentul a 10 cenţi pentru a-şi afla viitorul.

Rolul este moştenire de familie

„Actorul” se numeşte Murad Ali şi a moştenit cu 16 ani în urmă această meserie de la tatăl său, care a interpretat mulţi ani creatura mitologică în aceeaşi grădină zoologică.

În fiecare zi, bărbatul îşi aplică machiaj de femeie pe faţă, îşi scoate capul printr-o masă de lemn, lângă corpul împăiat al unei vulpi şi stă 12 ore într-o cuşcă pentru a le face pe plac vizitatorilor. Aceştia se închină la creatura mitologică şi se minunează când le vorbeşte în pilde.

femeia vulpe

Mumtaz Mahal, clădirea care găzduieşte creatura mitologică FOTO: Odditycentral.com

Ali este foarte încântat de meseria lui bizară. „Oamenii care mă vizitează pleacă fericiţi. Iar lucrul acesta mă face şi pe mine fericit. Viaţa e scurtă. Ar trebui să ne-o petrecem împărţind zâmbete”, spune bărbatul.

Cine sunt vizitatorii

El este atât de cunoscut în oraş, încât are vizitatori care îl consultă în mod regulat. Printre ei se numără studenţi care îl întreabă ce note vor lua la examene şi părinţi îngrijoraţi care  vor să ştie dacă fiicele lor se vor căsători. Cu toţii sunt mulţumiţi de prezicerile femeii-vulpe.

Grădina zoologică din Karachi, Pakistan, expune de peste 40 de ani această creatură mitologică pentru a atrage un număr mare de turişti. Directorii grădinii zoologice ţin cont de talentul actoricesc al celui care interpretează rolul creaturii, dar şi de numărul de dialecte cunoscute. Ei au ales ca rolul să fie interpretat de un bărbat pentru că femeile nu ar face faţă la fel de bine atacurilor răutăcioase venite din partea unor vizitatori.

„Îndeosebi femeile şi copiii sunt fascinaţi de acest personaj. Vin aici, se uită şi vorbesc cu ea. Ceea ce face el este o artă. Este un actor care îşi joacă rolul şi binedispune oamenii”, spune directorul grădinii zoologice, Mohammad Fahim Khan.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite