FOTO Frumoasa şi bestia: după scene nud cu Scarlett Johannson, vrea să joace rolul negativ într-un film James Bond

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adam Pearson, un bărbat bolnav de neurofibromotoză care a apărut nud alături de Scarlett Johannson în filmul „Under The Skin”, aspiră să joace rolul principal negativ în următoarul film al francizei James Bond.

Personajele negative din filme sunt, de cele mai multe ori, însemnate de cicatrici sau au diverse dizabilităţi. În seria James Bond, personajul negativ este întotdeuna desfigurat, acesta fiind de regulă motivul pentru care a devenit rău. Dar lucrurile nu ar trebui să stea aşa, este de părere Pearson. 

În 2012, organizaţia americană de caritate Changing Faces („Schimbarea chipurilor”), care reprezintă oamenii cu răni sau boli care le afectează fizicul, a lansat o campanie numită Face Equality in Film campaign („Egalitatea Chipurilor în Campaniile de Film”). Această campanie s-a născut din dorinţa de a schimba percepţia audienţei despre oamenii cu chipurile marcate de cicatrici sau boală prin intermediul unui scurtmetraj. Joe Gormleym, un membru al asociaţiei care a suferit arsuri, a apărut în respectivul film alături de actriţa Michelle Dockery. La începutul filmului, Michelle apare în casă, iar Leo în maşină, pentru ca după o vreme, Leo să fie filmat când bate la uşă, iar femeia răspunde. Personajele se îmbrăţişează, iar el îi oferă o sticlă de vin. După ce filmul se termină, pe ecran apare întrebarea: „Ce crezi că s-a întâmplat în continuare?”. Desigur, spectatorii vor presupune că omul i-a făcut ceva îngrozitor acelei fete.

image

Adam Pearson şi Scarlett Johannson în filmul „Under The Skin” FOTO Daily Mail
 

Organizaţia Changinc Faces susţine că industria filmului ar trebui să ia mult mai în serios această problemă şi să încerce să portretizeze disfuncţiile fizice într-un mod echilibrat. 

„Nu spun că trebuie să renunţăm de tot la această portretizare, dar dacă tot trebuie să avem, în filme, caractere desfigurate, de ce să nu punem persoane care chiar au cicatrici sau dizabilităţi în viaţa de toate zilele să le joace? E o idee bună şi nu văd niciun motiv pentru care acest lucru nu s-ar putea realiza. De exemplu, niciun actor alb nu va fi vopsit negru ca să-l joace pe Mandela” a declarat Pearson, care suferă de neurofibromatoză, o tulburare genetică ce perturbă creşterea celulelor sistemului nervos, fapt ce determină formarea de tumori pe ţesutul nervos. 

Acesta a adăugat că de când a filmat nud alături de frumoasa actriţă Scarlett Johansson în filmul „Under The Skin” („Pe sub piele”), este foarte intrigat de ce altceva ar mai putea face în domeniul cinematografiei. 

image

„Mi-ar plăcea să-l joc pe Bond, dar aş fi la fel de încântat să joc personajul negativ dintr-un film James Bond, de ce nu? Dacă aş primi un asemenea rol, aş avea şansa să ridic în ochii lumii persoanele cu probleme precum a mea. Oamenii trebuie să scape de prejudecăţi”, a adăugat acesta.



 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite