Elveţia: Primar suspendat temporar din cauza unor selfie-uri nud în birou

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul oraşului elveţian Baden Geri Müller, personalitate care deţine şi funcţia de deputat din partea Partidului Verzilor, a fost suspendat provizoriu din funcţie, luni, din cauza unor acuzaţii potrivit cărora şi-a făcut selfie-uri nud în birou

Consiliul Municipal de la Baden, în cantonul Argovia, a decis suspendarea provizorie din funcţie pe primar până la „clarificarea situaţiei“, potrivit unui comunicat citat de „Tribune de Geneve”.

Decizia a fost adoptată în urma dezvăluirilor ziarului „Schweiz am Sonntag”, care l-a acuzat duminică pe Müller că a trimis unei cunoştinţe selfie-uri în care apare nud, făcute în birou, în timpul programului. Însă, edilul elveţian, care şi-a expus poziţia în presa din ţara sa prin intermediul avocatului său, susţine că femeia cu care se afla în contact ar fi exercitat presiuni asupra sa şi l-ar fi ameninţat cu divulgarea relaţiei în presă şi unor terţe persoane.

În urma declaraţiilor sale poliţia municipală din Baden a arestat o femeie tânără acuzată de primarul suspendat de şantaj. Primarul în vârstă de 53 de ani a precizat publicului larg faptul că nu a făcut nimic ilegal, acesta fiind separat de soţia sa, iar ceea ce „s-a întâmplat ţine de sfera privată“.

Totuşi, Geri Muller, membru al Comisiei pentru Afaceri Externe a Consiliului Naţional (Camera inferioară), beneficiază de prezumţia de nevinovăţie până la proba contrarie, potrivit autorităţilor locale din Baden.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite