X -Men s-a întors acasă. Răzvan Lucescu a obţinut al 55 -lea egal ca antrenor în campionatul României. Motivul pentru care "lupii" nu mai au şanse la titlu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Răzvan Lucescu n-a avut norocul să-şi înceapă mandatul la Petrolul cu o victorie, dar nici ghinionul de a debuta cu o înfrângere, deşi a fost la doar două minute de acest deznodământ.

L-a salvat Ovidiu Hoban, cu un gol în prelungiri, şi astfel, Lucescu jr. a fost protagonistul unei noi remize. Nu e o situaţie neobişnuită pentru el, ba din contră, chiar una relativ familiară, ţinând cont că acum câteve sezoane Răzvan fusese poreclit X-men, pentru numărul mare de egaluri pe care îl înregistrau echipele lui.
Petrolul – Astra 1-1 a fost cea de-a 55-a remiză din cariera de 187 de meciuri pe care antrenorul de 45 de ani  o are în România. Aşadar, aproape o treime dintre partidele în care el a fost implicat s-au terminat nedecis. Pentru o echipă mică, egalul reprezintă un rezultat favorabil, dar în cazul unei echipe care emite pretenţii la titlu, cum e cazul Petrolului, nu se poate spune acelaşi lucru. Concret, „lupii galbeni” au 46 de puncte, din 12 victorii şi 10 rezultate de egalitate în campionat, suferind doar o singură înfrângere.
Egalurile nu ajută
Laurii unei lungi serii de invincibilitate nu-i ajută prea mult pe foştii elevi ai lui Cosmin Contra şi actuali ai lui Răzvan Lucescu. Dacă în loc de zece egaluri, ploieştenii ar fi avut cinci victorii şi cinci înfrângeri în contul lor ar mai fi fost cinci puncte în clasament. Ar fi ajuns la 51 de puncte, cu două mai mult decât Astra, care e pe locul doi, şi cu patru mai puţin decât Steaua, care e lider. Şi probabil, campionatul n-ar fi fost aproape închis, ţinând cont că Petrolul va juca pe teren propriu cu Steaua şi, teoretic, pleacă cu prima şansă în această dispută.
Cum însă, Steaua pare să fi scăpat în câştigătoare a titlului, Petrolul se poate concentra pe Cupa României. Unde are două dueluri dure tot cu Astra, pe 26 martie şi 16 aprilie. Lucescu este un specialist al Cupei, având două astfel de trofee în palmares, ambele cu Rapid, în 2006 şi 2007, şi nu a ascuns că obiectivul său este  păstrarea acestui trofeu în vitrina Petrolului. „Locul doi şi câştigarea Cupei României ar reprezenta o performanţă istorică pentru echipă”, crede Lucescu jr.
Fantasticul Mutu, fără gol de patru meciuri


La finalul meciului cu Astra, Răzvan Lucescu l-a felicitat public pe Adrian Mutu, spunând despre el că a jucat „fantastic” şi că este extrem de motivat. Întradevăr, Mutu a făcut cel mai bun meci al său de când e „lup”, reuşind să tragă de patru ori la poartă, să provoace o eliminare şi să dea o pasă de gol pentru Priso, care a ratat însă incredibil de la 7 metri. Totuşi, Mutu rămâne fără gol de când s-a întors în ţară şi continuă perioada de abstinenţă care a început în mai 2013. Cât despre Zicu, acesta a fost din nou inexistent şi se poate consola doar cu declaraţia antrenorului care a promis că-l va face „să joace din ce în ce mai bine”. Oricum, pînă în acest moment, campania de transferuri a Petrolului din iarnă se poate socoti neinsipirată. Hamza, Dore (ambii Botev Plovdiv) şi Boudjemaa (Slavia Praga) au dat împreună şapte goluri la noile lor echipe, în vreme ce Mutu, Zicu şi Tamuz, aduşi în locul lor, au reuşit împreună unul singur.

image

7 egaluri, 7 victorii şi 7 înfrângeri a avut Răzvan Lucescu ca selecţioner al României, între 2009 şi 2011

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite