VIDEO Chelsea - Atletico 1-3: după „somniferul“ din tur, am avut un meci electrizant. Vom avea o finală istorică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Diego Costa (stânga) a marcat din penalty pentru 2-1
Diego Costa (stânga) a marcat din penalty pentru 2-1

Consideraţi cei mai buni antrenori din lume, Josep Guardiola şi Jose Mourinho au primit două lecţii dure de fotbal şi au părăsit Liga Campionilor după două înfrângeri categorice.

La 24 de ore după ce Real Madrid a uimit Europa fotbalistică, zdrobind Bayern la ea acasă cu 4-0, a venit rândul unei alte formaţii din Madrid, Atletico, să producă un „cutremur“ în lumea sportului-rege. Dacă în tur, Atletico - Chelsea, scor 0-0, a fost un meci cu efect de somnifer în timpul căruia ai fi putut citi, liniştit, o carte, în retur, pe „Stamford Bridge“ s-a jucat cu totul altceva.

În primul rând, ritmul a fost mult mai bun, iar de aici a ieşit un fotbal plăcut ochiului. Fostul elev al lui Mircea Lucescu la Şahtior, brazilianul Willian, a reuşit o trecere ca la Play-Station, printre doi adversari, balonul a ajuns la Azpilicueta, care a centrat fără preluare, pentru ca Torres să finalizeze din prima, la colţul lung (36).

La 1-0 pe teren propriu, Chelsea, specialistă în jocul defensiv, era cu un pas în finala Ligii Campionilor. Ceea ce s-a întâmplat însă, a dat de pământ cu calculele hărtiei.

Atletico a atacat şi când nu mai avea nevoie

Cu un minut înainte de pauză, spaniolii au profitat de singurul moment de degringoladă în apărarea londonezilor, în primele 45 de minute. Un balon aruncat la bara a doua a fost recentrat în careul gazdelor, iar Terry a luftat şi Cole a „dormit“, permiţându-i lui Adrian să puncteze pentru 1-1. 

Chiar dacă era calificată la acest scor, din vestiare a ieşit o echipă a lui Diego Simeone, care a controlat jocul şi a atacat! Ar fi trebuit să fie 2-1 pentru madrileni, la câteva minute de la reluare, dar Schwarzer a trimis în corner. A fost doar o amânare a sentinţei pentru Chelsea. Trimis pe teren ca să forţeze calificarea, Eto'o şi-a îngropat echipa. Retras în apărare la un corner, atacantul camerunez a avut o intrare rudimentară, în careu, la Diego Costa, iar centralul a arătat spre punctul cu var. 

După ce şi-a aşezat mingea de cel puţin 20 de ori, primind şi un „galben“, Diego Costa a transformat penalty-ul (61). La 2-1 pentru Atletico, Chelsea avea nevoie de două goluri în 30 minute ca să obţină calificarea. A dat-o însă în bară, la propriu, dar şi la figurat. O lovitură de cap a lui David Luiz l-a nimerit pe Courtois, mingea a sărit din portarul belgian în transversală, iar de aici totul s-a terminat pentru londonezi.

În loc să fie 2-2, Atletico a făcut 3-1 prin Arda Turan (72), fază la care Diego Costa s-a accidentat şi a fost nevoit să părăsească gazonul. N-a mai contat, fiindcă până la final nu s-a mai întâmplat nimic notabil. 

La Lisabona va fi ca la Bucureşti

În 2012, „Arena Naţională“ a găzduit o finală 100% spaniolă a Ligii Europa în care Atletico Madrid a trecut de Athletic Bilbao cu 3-0.

Sâmbătă, 24 mai, Lisabona va găzdui o altă finală 100% spaniolă, dar prima din istoria Ligii Campionilor în care două echipe din acelaşi oraş se vor înfrunta în ultimul act. Atletico Madrid, liderul din Primera Division, va juca împotriva celor de la Real Madrid, adică exact trupa cu care se bate şi la titlu, în Spania.

VEZI GOLURILE MECIULUI CHELSEA - ATLETICO MADRID

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite