VIDEO Cu 167 km/h pe bicicletă. Un austriac a stabilit un nou record mondial

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Austriacul Max Stöckl şi-a doborât propriul record mondial, de viteză pe bicicletă, de această dată în Deşertul Atacama.

Markus 'Max' Stöckl are nevoie de viteză. Nimic nu îl satisface mai mult decât să coboare o pantă cât mai repede posibil, lucru pe care îl face de peste 20 de ani, doborând record după record. 

Pentru noul proiect V-Max, biciclistul în vârstă de 42 de ani şi-a propus să depăşească vechiul record de viteză pe bicicletă, stabilit chiar de el în 2011, pe vulcanul Cerro Negro din Nicaragua, când a ajuns la 164,95 km/h.
Stöckl şi echipa sa formată din şase oameni au identificat de data asta Deşertul Atacama din Chile, un loc lipsit de viaţă, împânzit de pietre şi pământ sterp cât vezi cu ochii.  Pentru a-şi stinge setea de viteză, austriacul a ales un versant ce porneşte de la altitudinea de 3.972m, are o pantă de 45˚ şi o lungime de 1.200 de metri.

Mai întâi şi-a luat toate măsurile de precauţie şi a realizat câteva coborâri pentru a testa cel mai bun traseu. După 11 secunde şi 650 de metri, Max a reuşit să atingă viteza de 167,6 km/h. "A fost atât de dificil, chiar dacă a durat doar 20 de secunde. Pur şi simplu nu pot să exprim în cuvinte sentimentele pe care le simt. Chiar dacă ştii că vei merge cu 10-15 km/h mai repede faţă de coborârile de antrenament, momentul în care ajungi în vârful muntelui şi priveşti în jos este foarte emoţionant!", a declarat austriacul.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite