Vincenzo Nibali a câştigat detaşat Turul Franţei. Rutierul a adus Italiei un succes în Marea Buclă după o pauză de 16 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nibali, pentru prima dată învingător în Turul Franţei FOTO Reuters
Nibali, pentru prima dată învingător în Turul Franţei FOTO Reuters

În lipsa favoriţilor Chris Froome şi Alberto Contador, accidentaţi după primele etape, italianul Vincenzo Nibali a câştigat ediţia cu numărul 101 a Turului Franţei, încheiată pe Champs-Élysées din Paris.

Succesul lui Vincenzo Nibali în Turul Franţei a fost facilitat de căzăturile primilor doi favoriţi, Chris Froome şi Alberto Contador, care au fost nevoiţi să abandoneze prematur din cauza accidentărilor din primele etape. Drept urmare, Nibali nu a avut adversar şi a câştigat competiţia cu timpul de 89 de ore, 59 de minute şi 6 secunde.

Locurile doi şi trei au fost ocupate de reprezentanţii gazdelor Turului Franţei, Peraud (+ 7 minute şi 37 de secunde) şi Pinot (+ 8 minute şi 15 secnude). Victoria lui Nibali este una istorică în contextul în care niciun italian nu mai reuşise să se impună în Franţa în ultimii 16 ani. Precendentul succes al unui ciclist italian în Turul Franţei data din 1998, atunci când Marco Pantani reuşea să se impună.

"E cel mai frumos moment din viaţa mea. M-am pregătit în fiecare zi pentru acest moment, dar este mai frumos decât mi-am imaginat. Dedic această victorie familiei mele" a declarat Nibali la finalul competiţiei.

Ediţia centenară a Turului Franţei a fost câştigată în 2013 de britanicul Chris Froome, în vreme ce al 99-lea tur din istorie a fost adjudecat tot de un britanic, Bradley Wiggins, în 2012.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite