Un fotbalist plecat de la Steaua cu scandal îl compătimeşte pe Gigi Becali pentru sentinţa primită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Novak Martinovici, pe vremea când evolua la Steaua FOTO Răzvan Păsărică/Rpressport
Novak Martinovici, pe vremea când evolua la Steaua FOTO Răzvan Păsărică/Rpressport

Vestea că Gigi Becali a fost condamnat la trei ani de închisoare de executare în „Dosarul Terenurilor“ a trecut dincolo de hotare. Novak Martinovici, fost fundaş al echipei din Ghencea, a comentat modul în care clubul este afectat de situaţia finanţatorului.

Novak Martinovici a plecat de la Steaua criticându-i pe Laurenţiu Reghecampf şi pe Mihai Stoica, însă având cuvinte de laude la adresa lui Gigi Becali. Despre tehnician a afirmat că „îi veţi vedea caracterul cât de curând“, managerul a fost numit „un om fals, un ipocrit“, în timp ce finanţatorul echipei a fost considerat de către fundaş „singurul om corect de la Steaua“.

După ce s-a aflat sentinţa pentru Becali, trei ani cu executare, unii oameni s-au grăbit să preconizeze finalul Stelei în prima linie a fotbalului românesc. Într-un interviu acordat pentru „Prosport“, Martinovici comentează acest aspect şi multe altele: „Steaua e totuşi brand, nu o să dispară, indiferent dacă acum a primit o lovitură prin arestarea patronului. Este clar că sunt momente grele, dar caracterele acum se văd. Cine e caracter rămâne acum acolo, nu pleacă! Şi nu mă refer la cineva anume, aşa cum aţi crede, ba chiar nici nu vreau să pronunţ vreun nume. Da, din păcate mă întristează acest lucru. Nu ştiu pe ce dovezi a fost închis Becali, dar pentru mine el va rămâne un om sincer şi de cuvânt. Păcat pentru ce i se întâmplă, multe familii au fost susţinute de el“.

Odată plecat din Ghencea, sârbul a luat calea fotbalului din China şi evoluează acum la Wuhan Zall, echipă clasată pe locul 14/16 după disputarea primelor 10 etape. Fostul stelist se declară mulţumit de cum merg lucrurile: „Joc titular pe postul meu, fundaş central. Acum a venit un antrenor sârb la echipă şi e altceva, alergăm mai mult, jucăm mai bine. În China am întâlnit o altă cultură şi nu e uşor să te adaptezi. Nu am mâncat carne de câine, pentru că am un căţel acasă! Nu am învăţat nici chineza, dar sunt ajutat de un translator“.

În ciuda modului în care s-a despărţit de Steaua, Martinovici nu alungă orice posibilitate de a reveni în primul eşalon românesc: „Niciodată să nu spui niciodată. În ţara voastră am petrecut patru ani şi jumătate foarte frumoşi, după cum vezi nu am uitat nici să vorbesc româneşte“, a conchis fotbalistul sârb.

9 apariţii din 10 posibile a avut Martinovici în tricoul lui Wuhan Zall;

1 gol a reuşit până acum fundaşul în fotbalul chinez.

Ştiri pe aceeaşi temă: 

Ascensiunea şi decăderea lui Gigi Becali: de la bişniţă cu blugi la Parlamentul European, iar apoi în celulă

VIDEO Presa, câinele de pază al porţii lui Gigi Becali. Reportaj în spatele camerelor de luat vederi

Dedicaţie pentru Gigi Becali de pe patul spitalului: un jucător al Stelei i-a transmis un mesaj patronului imediat ce a ieşit de la operaţie

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite