Telex din lumea sportului: Palestina cere excluderea Israelului la FIFA şi la CIO. Argentina are un nou selecţioner

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conflictul din Orientul Mijlociu i-a îndemnat pe arabi să ceară intervenţia comunităţii internaţionale. În America de Sud, „pumele“ pregătesc să abordeze reeditarea finalei CM 2014 cu un nou tehnician pe bancă.

*Intervenţia sălbatică a Israelului la Fâşia Gaza, care până acum a dus la uciderea a peste 1.000 de oameni, i-a îndemnat pe palestinieni să ceară excluderea Israelului din lumea sportului. „Am trimis un raport la FIFA şi la Comitetul Olimpic Internaţional cu ce au făcut israelienii în ultimele săptămâni şi am cerut ca cele două foruri să ia măsuri împotriva acestei ţări“, a declarat Saleb Jandiye, asistentul naţionalei de fotbal. Jandiye trăieşte în cartierul Shojaiye, ţinta frecventă a atacurilor israelienilor. 

*Federaţia de la Buenos Aires a bătut palma cu fostul antrenor al Barcelonei, Gerardo Martino, cel care l-a înlocuit pe Alejandro Sabella. Tehnicianul de 51 de ani a semnat un contract până în 2018, care se va prelungi automat, dacă Argentina se va califica pentru Cupa Mondială. Martino se va ocupa şi de pregătirea naţionalei U-20 pentru a înlesni promovarea tinerilor la prima reprezentativă. Noul selecţioner va debuta într-un amical cu Germania, la Dusseldorf, la 3 septembrie. Va fi reeditarea finalei CM 2014, câştigată de nemţi.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite