Surorile Williams şi gimnasta Simone Biles ar fi printre sportivii depistaţi pozitiv la controale antidoping la JO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Serena Williams si Venus Williams la Wimbledon 2014. FOTO Guliver/Gettyimages
Serena Williams si Venus Williams la Wimbledon 2014. FOTO Guliver/Gettyimages

Gazzetta dello Sport a scris, marţi, că nume mari ale sportului american, ca surorile Serena şi Venus Williams, gimnasta Simone Biles şi baschetbalista Elena Delle Donne, ar fi fost depistate pozitiv la controalele antidoping efectuate la JO de la Rio.

Gazzetta dello Sport a scris, marţi, că nume mari ale sportului american, ca surorile Serena şi Venus Williams, gimnasta Simone Biles şi baschetbalista Elena Delle Donne, ar fi fost depistate pozitiv la controalele antidoping efectuate la JO de la Rio şi ar fi justificat cu certificate medicale folosirea substanţelor interzise. Informaţiile ar fi apărut după ce hackeri, probabil ruşi, au spart serverele Agenţiei Mondiale Antidoping (WADA) şi au studiat documentele sustrase.

Potrivit sursei citate, cele mai multe cazuri de justificări medicale ale unor substanţe interzise relevate la testele antidoping se înregistrează la Federaţia Internaţională de Gimnastică. Acest for ar fi întărit afirmaţiile sportivilor prin documente care susţin că au luat unele substanţe în scop terapeutic.

În cazul lui Biles, ar fi vorba de amfetamine (metilfenidat) descoperite la testele antidoping, la Serena Williams de oxicodonă, hidromorfonă, prednison şi alte substanţe, iar Delle Donne ar fi utilizat amfetamine şi hidrocortizon.

Gazzetta dello Sport a scris că sunt zeci de cazuri de sportivi depistaţi pozitiv care au certificate medicale pentru a justifica folosirea substanţelor interzise.

Site-ul rsi.ch notează că informaţiile au fost făcute publice, marţi, pe reţelele de socializare, de un grup de hackeri intitulat Fancybears, care susţine că documentele avute în posesie sunt clasificate drept "confidenţial". Sursa citată precizează că, în cazul lui Biles, nu este o noutate că foloseşte amfetamine, ea având prescripţie medicală în acest sens, valabilă până în 2018.

WADA nu a comentat încă aceste informaţii.

Atacul cibernetic asupra serverelor WADA a avut loc la 13 august, în timpul JO de la Rio.

Simone Biles a cucerit patru medalii de aur la Rio, cu echipa SUA, la individual compus, la sărituri şi sol, precum şi medalia de bronz la bârnă. Serena Williams a pierdut în turul al treilea al turneului olimpic, în faţa spotivei ucrainene Elina Svitolina, iar Venus în prima manşă, în faţa belgiencei Kirsten Flipkens. Elena Delle Done este campioană olimpică alături de echipa de baschet a SUA.

La mijlocul lunii iulie, juristul Richard McLaren a făcut public raportul său care a dovedit implicarea autorităţilor ruse în susţinerea şi acoperirea dopajului în rândul sportivilor din această ţară. În urma acestui raport, circa o sută de sportivi ruşi au fost privaţi de participarea la Jocurile Olimpice de la Rio.

Cum justifică Venus Williams dopajul

Poveştile Jocurilor Paralimpice: o sportivă din Belgia şi-a amânat eutanasia, o româncă a fost atacată de un urs

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite