„Cutremur“ la Steaua: homosexualii îl trimit pe Gigi Becali la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, iar clubul a primit un avertisment oficial

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gigi Becali
Gigi Becali

Implicat în „Dosarul Terenurilor“ şi în „Dosarul Valiza“ - în ambele riscă să fie trimis după gratii - finanţatorul roş-albaştrilor s-a ales cu o nouă problemă, din cauza unor declaraţii care sunt condamnate în lumea civilizată.

Acum trei ani, Gigi Becali a renunţat la transferul unui fotbalist bulgar la Steaua, atunci când presa din ţara vecină a speculat că jucătorul ar fi gay.

„Jucătorul Ivanov, pentru că am auzit că e homosexual, nu va veni niciodată la Steaua. Eu am dreptul să angajez pe cine vreau, cum au şi ei, homosexualii drepturi. Vă jur că îi iubesc pe toţi oamenii la fel, indiferent de înclinaţiile sexuale. Niciodată nu o să existe homosexuali la Steaua. Fac o sută de discriminări. Nu vreau să lucrez cu homosexuali, nu vreau să-i angajez la mine. Care e problema lor? Să nu-mi mai trimită mie cu discriminarea. Nu am nimic cu ei, îi respect ca pe toţi oamenii, numai că nu vreau să lucrez cu ei“, a declarat Gigi Becali, în aprilie 2010.

Aceste afirmaţii n-au rămas fără urmări. 

Ce s-a întâmplat?

Asociaţia Accept, care protejează drepturilor persoanelor lesbiene, gay, bisexuale şi transsexuale în România, a depus o plângere la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) împotriva clubului Steaua şi a lui Gigi Becali, după cum a notat gsp.ro.

Verdictul a venit astăzi. 

Clubul Steaua s-a ales cu un avertisment din partea CNCD şi riscă să fie trimis la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) de la Luxemburg. Acolo, roş-albaştrii trebuie să probeze că politica de recrutare a Stelei nu ţine cont de orientarea sexuală a individului. 

S-a luat şi de jucătorii de culoare

Nu doar homosexualii au fost jigniţi de patronul Stelei. În trecut, el a făcut declaraţii jenante şi la adresa fotbaliştilor de culoare.

„Eu n-am nimic nici nu negri, pardon, cu afro-americanii. Nu mai transfer, pentru că vreau echipă de români, negrul nu se pretează la Steaua, nu joacă bine de la climă“, a spus, anul trecut, Becali.

....şi de cei care sunt musulmani

Un alt scandal la Steaua a izbucnit, după ce turcul Yuksel Yesilova, secundul lui Dorinel Munteanu, a fost concediat. 

„Dorinel mi-a zis că Gigi Becali a făcut nişte afirmaţii la adresa mea, că sunt musulman şi că aduc ghinion Stelei“, a povestit turcul.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite