Nu câştigă, dar nici nu pierde. Lista echipelor neînvinse în Europa. Şapte grupări, printre care şi Steaua

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape de jumătatea sezonului 2013-2014, şapte grupări din Europa au rămas neînvinse. Printre ele se numără şi Steaua. Cinci sunt campioane en-titre.

N-a mai învins pe nimeni din 27 octombrie, de la acel 2-1 cu FC Braşov, dar nici n-a pierdut. De atunci, echipa lui Reghecampf a adunat trei egaluri consecutive, toate cu acelaşi scor, 1-1, cu Corona, Pandurii şi Petrolul, respiră greu, dar e în viaţă. Şi reuşeşte, cumva, să-şi păstreze invincibilitatea. De la începutul sezonului a jucat 13 partide în Liga I şi n-a simţit încă gustul eşecului. 

Ultima înfrângere a „roş-albaştrilor“ datează din mai 2013, acel 2-5 cu Viitorul, dar atunci titlul era rezolvat, iar Reghe’ a trimis pe teren o echipă de rezerve. 

Duminică, Barcelona a pierdut la Bilbao, după 15 etape, şi a ieşit de pe lista invincibelelor Europei. O listă pe care au rămas însă şapte grupări neînvinse încă în acest sezon, trei dintre ele în campionate tari (Bayern, PSG şi AS Roma), patru, printre care şi Steaua, în ligi de rang inferior. 

Bayern şi PSG, fără rivale

În Germania, Bayern defilează fără adversar. Are 12 victorii, printre care şi una în deplasare, la Dortmund, cu Borussia (3-0), singura echipă care ar putea-o deranja în lupta pentru titlu. A irosit doar patru puncte, tot pe teren străin, la Freiburg (1-1) şi Leverkusen (1-1). 

În Franţa, duo-ul ofensiv Ibrahimovici-Cavani (primii doi marcatori în Ligue I în acest moment, 11, respectiv 10 goluri) face ravagii în apărările adverse. PSG are primul atac şi a doua defensivă din Franţa şi n-a fost încă învinsă. Singurele puncte le-a pierdut cu Saint-Etienne (2-2) şi Montpellier (1-1), în deplasare, respectiv Monaco (1-1) şi Ajaccio (1-1), pe „Parc des Princes“. 

Roma, o altă „Stea“

Roma aduce puţin cu Steaua. A avut cel mai bun start de sezon din istoria sa, cu 10 victorii consecutive, dar acum se resimte. După ce Torino i-a stricat recordul, reuşind un egal în meciul direct, 1-1, de pe 3 noiembrie, gruparea lui Rudi Garcia n-a mai bătut pe nimeni. Are acum patru egaluri consecutive.

Duminică, în ziua în care Barcelona a trecut pe lista „muritoarelor“, după înfrângerea de la Bilbao (0-1), Romei i-a trecut şi ei glonţul pe la ureche, dar Strootman a egalat la Bergamo, pe Atalanta, în minutul 90 (scor final 1-1). 

Celtic nu mai are rival după aruncarea lui Rangers în subsolul fotbalului scoţian, în vara lui 2012, iar, în Grecia, Olympiakos are şase puncte avans faţă de PAOK, pe care a spulberat-o recent în meciul direct cu 4-0. 

Lista invincibilelor este completată de Sparta Praga, concentrată pe campionatul ceh, pentru a sărbători cum se cuvine 120 de ani de existenţă.  

Echipele invincibile ale Europei

Grupare (ţară) Meciuri Victorii Egaluri

Bayern (Germania) 14 12 2

Celtic Glasgow (Scoţia) 13 10 3

Olympiakos (Grecia) 13 12 1

PSG (Franţa) 15 11 4

Steaua (România) 13 9 4 

AS Roma (Italia) 14 10 4

Sparta Praga (Cehia) 16 13 3

*campioane în sezonul trecut

15 mai 2013 este data ultimei înfrângeri a Stelei în campionatul intern, acel 2-5 cu Viitorul Constanţa, în Ghencea. De atunci a bifat 15 partide fără eşec în Liga I

Citeşte şi 

Steaua nu mai inspiră încredere: Dumitru Dragomir a dat un verdict crunt pentru campioana Ligii I

Arbitrajul, bată-l vina! Steliştii pun tunurile pe arbitri după remiza cu Petrolul: „A fost viciere de rezultat!"

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite