Splendoare în iarbă: Liverpool - Dortmund a arătat de ce iubim fotbalul. Şapte goluri şi un final electrizant

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klopp (dreapta), antrenor Liverpool
Klopp (dreapta), antrenor Liverpool

Acum 11 ani, Liverpool a câştigat Liga Campionilor, după ce a fost condusă cu 0-3, la pauză, de AC Milan. Joi seara, pe „Anfield“, englezii au fost conduşi cu 2-0, după nouă minute şi cu 3-1, în minutul 57. Ce a urmat însă, nu putea fi scris nici într-un scenariu de Oscar de cel mai talentat regizor de la Hollywood.

Liverpool e echipa revenirilor fabuloase! „Cormoranii“ au reuşit să facă din finala Ligii Campinilor din 2005 cea mai frumoasă din istoria competiţiei. Atunci, au egalat AC Milan, revenind de la 0-3 la pauză, şi au cucerit trofeul la penalty-uri.

Probabil, la acel meci s-au gândit toţi cei care au urmărit, joi, Liverpool - Dortmund, în sferturile Ligii Europa. După 1-1 în tur, în Germania, nemţii păreau că au „ucis“ calificarea după numai 9 minute din manşa secundă. Mkhitaryan şi Aubameyang au înscris repede pentru 2-0, iar Liverpool avea nevoie de trei goluri pentru a merge în semifinale.

Englezii au recuperat unul din cele trei goluri, imediat după pauză, însă Reus a făcut 3-1, în minutul 57, iar Liverpool avea, din nou, nevoie de trei goluri. Iar asta în condiţiile în care mai erau 33 de minute de jucat. Altfel spus, o misiune imposibilă. Adică exact ce le place celor de la Liverpool!

Susţinuţi frenetic de un public fantastic, „cormoranii“ au atacat în valuri şi au izbutit încă o calificare memorabilă. Philippe Coutinho a punctat pentru 2-3 (66), apoi a deviat balonul, după un corner, atât cât Sakho să facă 3-3 cu capul (77), iar golul calificării a fost înscris de Lovren, în minutul 90+1!

Reacţii după Liverpool - Dortmund, ce le-a spus Klopp la pauză jucătorilor

VIDEO În 2005, Liverpool reuşea prima noapte magică, revenind de la 0-3 cu Milan

VEZI GOLURILE MECIULUI



Lucescu, scorul serii în Europa

Şahtior Doneţk poate întâlni Liverpool, în semifinale, după ce echipa pregătită de Mircea Lucescu a dezmembrat Braga în returul din Ucraina. „Minerii“ se impuseseră, în deplasare, scor 2-1, însă au luat şi returul în serios şi şi-au zdrobit adversara cu 4-0.

Mircea Lucescu e la doi paşi de un nou trofeu european, după ce a luat Cupa UEFA, tot cu Şahtior, în sezonul 2008-2009.

Ce a spus Lucescu după victoria cu Braga

Deţinătoarea trofeului, calificare la penalty-uri

Duelul sută la sută spaniol din această fază a competiţiei a avut un final dramatic. Sevilla, trupa care a luat Liga Europa în ultimele două sezoane, a câştigat pe terenul celor de la Athletic Bilbao, în tur, şi părea că va ajunge uşor în semifinale.

Nici vorba de aşa ceva! Bilbao s-a impus cu acelaşi scor, în retur, iar calificarea s-a decis la penalty-uri, Sevilla ajungând, în mod dramatic, în careul de aşi.

Liga Europa, sferturi

ŞAHTIOR - Braga 4-0 (2-1 în tur)
Srna 25 (pen.), Ferreira 42 (autogol), 73 (autogol), Kovalenko 50

Sparta Praga - VILLARREAL 2-4 (1-2 în tur)
Dockal 65, Krejci 71 / Bakambu 5, 49, Castillejo 43, Bruno 45+1

SEVILLA - Athletic Bilbao 1-2, 5-4 după penalty-uri (2-1 în tur)
Gameiro 59 / Aduriz 57, Raul Garcia 80

LIVERPOOL - Dortmund 4-3 (1-1 în tur)
Origi 48, Philippe Coutinho 66, Sakho 77, Lovren 90+1 / Mkhitaryan 5, Aubameyang 9, Reus 57

Semifinalele se vor stabili după tragerea la sorţi de vineri (ora 14.00) şi sunt programate pentru 28 aprilie şi 5 mai.
 
Finala Ligii Europa se va juca, la Basel, la 18 mai.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite