Spaniol naturalizat pentru naţionala de handbal a României

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Javier Humet
Javier Humet

Handbalistul Javier Humet a depus jurământul de credinţă faţă de România, într-o ceremonie care a avut loc la sediul MTS.

"Sunt foarte fericit că am reuşit să devin român, am făcut-o din inimă, mă simt foarte bine aici în România şi sper să-mi ajut coechipierii din echipa naţională să câştigăm şi noi o medalie, ar fi ceva minunat. Sunt foarte fericit! Mă simt bine în România, nu cred că sunt diferiţi românii şi spaniolii.

Aici mă simt ca acasă, poate în altă ţară nu m-aş fi simţit atât de bine. M-am integrat foarte bine. Şi ai mei sunt fericiţi, nu au nicio problemă, ei îmi doresc cea ce este mai bun pentru mine şi, dacă eu sunt fericit, şi ei sunt. Nu ştiu încă în ce oraş mă voi stabili, acum stau în Bucureşti, dar am un apartament în Constanţa", a declarat proaspătul cetăţean român.

Humet nu s-ar feri de un meci cu reprezentativa ţării sale natale. O astfel de partidă la un turneu final ar arăta că echipe României este pe calea cea bună, crede jucătorul.

"Îmi doresc un meci cu Spania la un campionat european, sincer. Spania este la cel mai înalt nivel şi asta însemnă că suntem pe drumul cel bun. Mi-ar plăcea mult să joc împotriva Spaniei şi să-i batem. Îmi doresc numărul 15 pe tricou. Deveneam român şi dacă Pascual nu venea la naţională", a explicat el.

Preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Alexandru Dedu, a declarat că forul pe care îl conduce nu mai are în acest moment niciun jucător sau jucătoare pentru naturalizare. El a menţionat că Humet şi-a arătat valoarea în cei şase ani petrecuţi în România.

"A fost o muncă susţinută la multe ministere penTru ca el să devină cetăţean român. Este o iniţiativă începută cu ceva timp în urmă, concretizată un pic mai greu. Mulţumesc efortului depus de MTS. Este o iniţiativă a antrenorului echipei naţionale Xavier Pascual, care vine ca o grefă perfectă pe doleanţa FRH. El este român acum fiindcă este un jucător de foarte mare valoare, dovedit în cei şase ani petrecuţi în România. Nu este relevant că este spaniol ca antrenorul echipei naţionale, putea fi de oprice altă naţionalitate. ", a spus Dedu

Humet a depus jurământul în prezenţa preşedintelui Agenţiei Naţionale pentru Cetăţenie, Andrei Tinu.

Javier Humet (27 de ani) a jucat pentru prima dată în România în sezonul 2012-2013, la HCM Constanţa, iar după un an petrecut în Franţa, la US Ivry Handball, a revenit la HCM. Din 2015, el este componentul echipei CSM Bucureşti.

În luna decembrie 2016 el a fost convocat pentru prima dată la naţionala României pentru un stagiu de pregătire la Barcelona, oraşul său natal, unde reprezentativa antrenată de compatriotul lui, Xavi Pascual, a disputat şi un meci amical cu Qatar.

Interul dreapta de la CSM Bucureşti a evoluat astfel pentru prima dată dată pentru echipa României, însă doar într-un meci de verificare.Body

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite