Sorana Cîrstea este în finală la Toronto! A mai eliminat o jucătoare din Top 10 mondial

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorana Cirstea are şansa să câştige primul turneu WTA în 2013 FOTO Facebook
Sorana Cirstea are şansa să câştige primul turneu WTA în 2013 FOTO Facebook

Parcurs excelent al Soranei Cîrstea la turneul de la Toronto, unde a eliminat trei jucătoare din top 10 mondial. Ultima "victimă" a fost chinezoaica Na Li, în semifinale.

UPDATE: După Caroline Wozniacki (locul 10 WTA) şi Petra Kvitova (locul 7 WTA), Sorana Cîrstea a mai dat o lovitură. 

Sâmbătă a învins-o în semifinalele turnului Rogers Cup, în două seturi, pe chinezoaica Na Li (locul 5 WTA), scor 6-1, 7-6 (5), la capătul unei partide care a durat o oră şi 28 de minute. 

În ultimul act al turneului dotat cu premii în valoare de 2.369.000 de dolari, românca o va întâlni pe câştigătoarea celeilalte semifinale, care se dispută sâmbătă seara, între liderul mondial, americanca Serena Williams locul 1 WTA), şi poloneza Agnieszka Radwanska (locul 3 WTA).

.........................................................................................

Sorana Cîrstea scrie istorie la turneul WTA de la Toronto. Dacă lunile trecute Simona Halep făcea senzaţie în tenisul mondial feminin, acum a venit rândul Soranei să revină la forma care a consacrat-o şi să evolueze impecabil într-o competiţie de anvergură. Românca a eliminat-o vineri noaptea, în sferturile de finală, pe cehoaica Petra Kvitova, clasată pe locul 6 în ierarhia WTA.

Sorana a câştigat disputa în trei seturi, scor 4-6, 7-5, 6-2 şi s-a calificat în semifinale, acolo unde o va întâlni pe chinezoaica Na Li, locul 5 mondial. Performanţa eliminării unei jucătoare din top 10 nu este singulară pentru româncă la Toronto. Înainte de confruntarea cu Kvitova, Cîrstea a eliminat alte două nume mari ale tenisului mondial feminin, Caroline Wosniacki, locul 10 WTA (în şaisprezecimi) şi Jelena Jankovici, locul 14 (în optimi). 

Partida din semifinale, împotriva lui Na Li, va fi al şaselea duel direct dintre cele două jucătoare. Până acum, palmaresul îi e favorabil asiaticei, care a câştigat patru confruntări, în timp ce românca a triumfat doar într-una. În cealaltă semifinală a turneului canadian se vor duela Serena Williams (locul 1 WTA) şi Agniezska Radwanska.

Pentru accederea în semifinale, Cîrstea şi-a asigurat un cec în valoare de 104.700 de dolari şi încă 395 de puncte WTA.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite