JO de la Soci: Am luat două „medalii“ de aur. Sloganul celui mai important eveniment al planetei, „Important să participi, nu să câştigi“, s-a adeverit pentru două românce vineri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De la stânga la dreapta: Maria Mazilu, Marinel Mazilu, Erno Tofalvi şi Ghizela Tofalvi
De la stânga la dreapta: Maria Mazilu, Marinel Mazilu, Erno Tofalvi şi Ghizela Tofalvi

Jocurile Olimpice de la Soci au fost declarate deschise de Vladimir Putin doar de câteva ore, însă România are deja două „medaliate“. Ele sunt Maria Mazilu (53 de ani) şi Ghizela Tofalvi (68 de ani). Nu sunt sportive, ci mamele sportivelor Marinela Mazilu (skeleton) şi Eva Tofalvi (biatlon).

Pentru aceste două mame, Jocurile Olimpice de la Soci au început acum un an. Atunci, după o selecţie riguroasă la nivel de ţară, fetele lor au fost cooptate în campania globală P&G, care se numeşte „Thank you, mom“ (n.r. - „Multumesc, mama“). În cadrul proiectului, care are loc în 20 de ţări de pe glob, 34 de mame au primit şansa de a face deplasarea la Soci, pentru a-şi urmări copiii la concurs. Adică o premieră pentru multe dintre ele, aşa cum e şi cazul Mariei Mazilu şi a Ghizelei Tofalvi. 

„Sunt cea mai fericită mamă din lume“

Până când fetele lor vor debuta la această ediţie a Jocurilor Olimpice (Eva intră în concurs la 9 februarie, iar Marinela la 13), cele două mame s-au întâlnit cu ele, la Adler, staţiunea de lângă Soci, unde au loc cele mai multe evenimente sportive, la „Casa P&G“. Dacă întâlnirea de la Adler a fost una emoţionantă, în schimb, momentul cel mai spectaculos al deplasării pentru cele doua mame s-a consumat vineri seară. Înfăşurate în steagul României, ele au mers la Stadionul „Fisht“, acolo unde au urmărit festivitatea de deschidere. Când delegaţia României a ieşit pe teren, în aplauzele celor 40.000 de spectatori, în micuţa galerie românească formată din Maria şi Marinel Mazilu (fratele Marinelei) şi Ghizela şi Erno (fratele Evei), s-au vărsat şi câteva lacrimi de emotii. 

La final, după programul care a durat patru ore şi după focurile de artificii, Marinela Mazilu a declarat: „Sunt cea mai fericită mamă din lume! Acest spectacol a fost cel mai frumos pe care l-am vazut vreodată. Am vorbit la telefon cu Marinela şi ea zicea că această festivitate a depăşit-o pe cea de la Vancouver, de acum patru ani“. În ciuda oboselii şi a frigului, cele două mame au părăsit stadionul „Fisht“ simţindu-se ca două campioane olimpice. Pentru ele, sloganul „Important e să participi, nu să câştigi“ nu e doar o vorbă spusă în faţa camerelor de luat vederi, ci o realitate. 

5 ore au zburat Marinela Mazilu şi Ghizela Tofalvi de la Bucureşti la Soci, pentru a fi alături de fetele lor la Jocurile Olimpice de iarnă. Ambele mame asistă, în premieră, la un astfel de eveniment.

Pe aceeaşi temă:

Jocurile Olimpice de la Soci, care nu sunt la Soci: reportaj din orăşelul în care caii se plimbă liberi Ruşii organizează cea mai scumpă ediţie a evenimentului din istorie, care include şi un amănunt demn de poveştile cu Radio Erevan.

Soci: eşecul „sistemului Putin” Jocurile de iarnă de la Soci ar fi trebuit să fie o lovitură de imagine pentru Rusia lui Vadimir Putin. Dar evenimentul se îndreaptă mai degrabă către un rateu organizatoric – nimic nu pare să meargă cum trebuie în spatele faţadelor frumos pavoazate.

Jocurile Olimpice de la Soci: programul complet al românilor şi ce transmisiuni se pot urmări în acest weekend Timea Sara este primul român care participă la Jocurile Olimpice, sâmbătă de la ora 12.00. Valentin Creţu (sanie), Cornel Puchianu (biatlon) şi Iulian Pîtea intră în competiţie tot sâmbătă.

Au început Jocurile! Festivitatea de deschidere a Olimpiadei, marcată de o gafă: un cerc olimpic nu s-a deschis. Românii au intrat pe arenă cu steguleţe Festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Soci a început de la 18.14 (ora României), iar delegaţia ţării noastre a intrat în arena de 40.000 de locuri la 19.06.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite