Shakespeare a scris o capodoperă fotbalistică: Leicester a uimit Europa. Un francez, prostul serii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dintr-un anonim, Craig Shakespeare, omul care l-a înlocuit pe Claudio Ranieri pe banca „vulpilor“, a ajuns un „zeu“. Pentru prima dată, Leicester e în sferturile Ligii Campionilor. După trei sezoane la rând în care a câştigat Liga Europa, Sevilla rămâne fără un trofeu continental în această stagiune.

Acum o săptămână, a fost „remontada“ pe „Camp Nou“. Marţi seara, Anglia a savurat un come-back spectaculos. Iar rezultatul a dovedit, încă o dată, că fotbalul rămâne un joc nebun.

Numai aşa s-ar explica faptul că Leicester, locul 15 din 20 în Premier League, ameninţată cu retrogradarea, a reuşit să obţină calificarea în faţa celor de la Sevilla, ocupanta poziţiei a 3-a în La Liga. Iar asta în condiţiile în care returul de pe „King Power Stadium“ a început de la 2-1 pentru spanioli. Mai mult, andaluzii au ajuns în Anglia din postura echipei care n-a luat gol în deplasări aparent mai grele în acest sezon de Liga Campionilor, la Torino, cu Juventus, dar şi la Lyon.

După 54 de minute însă, avantajul oaspeţilor era făcut deja praf şi pulbere! Leicester a condus cu 2-0 din startul părţii secunde, după golurile înscrise de Morgan (27) şi de Albrighton (54). Adică de doi anonimi în galaxia de stele care e Liga Campionilor!

Samir Nasri, un prost

La 0-2, atunci când încerca să înscrie măcar golul care să aducă prelungirile, Sevilla a primit o lovitură sub centură din partea unui jucător propriu. Francezul Samir Nasri, la 29 de ani, cu selecţii în echipa naţională, a comis un gest de om prost. Chiar dacă avea deja un galben, mijlocaşul Sevillei s-a trezit să-i dea un cap în gură lui Vardy! Ambii fotbalişti au văzut câte un „galben“, însă cum Nasri a primit al doilea avertisment, el a fost trimis la cabine.

Chiar şi cu un om în minus însă, Sevilla a fost aproape de a marca golul de 2-1 care ar fi trimis meciul în prelungiri. Arbitrul italian, Daniele Orsato, a acordat total aiurea un penalty, însă un alt francez al Sevillei şi-a ruinat şi el echipa. N'Zonzi a tras slab, iar Kasper Schmeichel, fiul fostului mare portar danez, Peter Schmeichel, a ghicit colţul şi a parat balonul (80).

Pe final, şi antrenorul Sevillei, argentinianul Jorge Sampaoli, a fost eliminat şi el pentru proteste. Oricum, calificarea era deja jucată, iar Leicester a ajuns în sferturile Ligii Campionilor după o prestaţie admirabilă.

VEZI GOLURILE MECIULUI

Liga Campionilor, optimi, marţi

Leicester - Sevilla 2-0 (1-2 în tur)

Morgan 27, Albrighton 54

Juventus - FC Porto 1-0 (2-0 în tur)

Dybala 42-penalty 

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite