România va avea din nou un mare turneu de tenis: s-a anunţat ce se va întâmpla cu Arenele BNR. „Nu se dă niciun leu!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România a rămas, începând din 2016, fără BRD Năstase-Ţiriac Trophy, după ce locaţia care găzduia evenimentul a fost lăsată în paragină.

S-a ajuns aici pentru că baza sportivă de la Cotroceni e deţinută de Banca Naţională a României (BNR) şi, drept urmare, ea nu putea fi modernizată de organizatorii turneului de tenis.

Ion Ţiriac, cel care are licenţa întrecerii, s-a enervat şi competiţia a ajuns la Budapesta. În ultimele săptămâni, a început o campanie pentru ca turneul să revină la Bucureşti. A fost implicată şi Simona Halep, iar Ţiriac a promis că, dacă problema bazei de la Cotroceni va fi lămurită până în decembrie, sunt şanse ca Bucureştiul să găzduiască din 2018 turneul de tenis.

Acum, preşedintele Comisiei economice din Senat, Daniel Zamfir, a anunţat că baza de la Cotroceni va ajunge printr-un proiect de lege în proprietatea Ministerului Tineretului şi Sportului (MTS). La schimb, BNR va primi alte terenuri.

Ce a spus?

„Mă bucur că cei de la BNR au înţeles că tot ceea ce înseamnă acolo ca bază sportivă trebuie să revină sportului. În Comisia economică am decis să promovăm o lege de compensare prin care BNR va ceda acele terenuri. Datele tehnice urmează să fie analizate de către un grup de lucru format din reprezenataţi de la BNR, MTS şi Primăria Capitalei care să identifice suprafeţele care să fie preluate de către MTS. Sunt anumite clădiri în acel complex sportiv la care BNR ţine pentru că au regim special. Nu ne deranjează dacă acele clădiri nu fac obiectul cedării respective. Proiectul legii îl vom lucra rapid. Mă gândesc că săptămâna viitoare putem depune acest proiect de lege. Putem face un proiect de lege iniţiat de Comisia economică a Senatulu“, a spus Zamfir.

Ulterior, el a venit cu o serie de precizări suplimentare pe Facebook.

„Uite că se poate şi fără bani! În urma audierilor de la Comisia Economică a reprezentanţilor BNR, în frunte cu viceguvernatorul Eugen Nicolăescu, am stabilit sa iniţiem rapid un proiect de lege de compensare a unor suprafeţe de teren care să permită BNR să cedeze terenurile de sport din Complexul Sportiv BNR, primind în schimb suprafeţele de teren pe care în acest moment există oricum nişte imobile aparţinând BNR. Pe scurt, Guvernul nu dă niciun leu! Şi uite aşa,dl Tudose, Mihai Tudose nu mai trebuie să arunce cu banii pe care oricum nu-i are! N-am cum să nu remarc apetitul extraordinar pe care îl au unii, când se văd în fruntea bucatelor, să risipească avuţia ţării! Nu cu mult timp în urma, Ponta vroia să-l cadoriseacă pe Băsescu cu o vilă la Snagov şi vreo trei hectare de padure“, a scris Zamfir.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite