Rezultatele ultimei etape din Liga a II-a, din sezonul regulat. Rapid începe play-off-ul de promovare de pe locul 4

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sâmbătă s-au jucat meciurile ultimei etape a sezonului regulat, în ambele serii. Rapid a mai bifat o înfrângere, 0-2, la Galaţi, cu ultima clasată, Dunărea, dar e prezentă în play-off-ul de promovare. În Seria a II-a, Gloria Bistriţa a dat lovitura, graţie aberaţiilor sistemului competiţional. A prins in extremis locul de play-off, dar începe de pe locul 2.

Aberaţiile sistemului competiţional din Liga a II-a (care din fericire va fi schimbat din sezonul următor) a dat naştere unor meciuri anormale. Cu rezultate ciudate. 

Pentru promovare se luptă primele şasele echipe din fiecare serie, dar la baraj aceste grupări încep nu cu punctajul total obţinut la finalul sezonului regulat, ci doar cu cel din meciurile directe. 

Seria I

Aşa că s-a ajuns la situaţii în care un meci, precum cel de astăzi, dintre Dunărea Galaţi, ultimul loc în Seria I, şi Rapid, deja sigură de prezenţa la play-off, să nu conteze absolut deloc. Viorel Moldovan şi-a şi menajat câţiva jucători, precum Daniel Niculae, Virgil Drăghia, Emil Dică, iar gazdele s-au impus cu 2-0. Şi e doar un exemplu.

În plus, exista posibilitatea ca liderul CSMS Iaşi, în cazul îndeplinirii unor rezultate pe alte stadioane, în ultima etapă, să fi fost mai favorizat de o înfrângere în partida directă cu Buzău, decât de un rezultat pozitiv. Ieşenii s-au impus însă cu 1-0, mai ales că Bacăul, care ar fi trebuit să piardă cu Brăila, pentru realizarea acelui scenariu, a câştigat cu 2-1. Asta pentru că, în eventualitatea unei prezenţe la play-off a Buzăului, clasamentul punctelor între primele şase echipe se modifica puţin. Iar Iaşiul ar fi început play-off-ul cu mai multe puncte avans de urmăritoarele Clinceni şi Rapid, singurele cu care se luptă, în realitate, pentru promovare. 

Rezultatele etapei a 26-a

Dunărea Galaţi - Rapid Bucureşti 2-0  

ACS Berceni - Farul Constanţa 2-0  

Gloria Buzău - CSMS Iaşi 0-1  

Unirea Tărlungeni - FC Clinceni 3-2 

SC Bacău - CF Brăila 2-1 

Echipe calificate în play-off-ul de promovare: CSMS Iaşi, Rapid, CSM Slobozia, FC Clinceni, ACS Berceni, SC Bacău

Punctajul cu care încep play-off-ul de promovare

1. CSMS Iaşi 19 puncte

2. Unirea Slobozia 19

3. Clinceni 17

4. Rapid 15

5. Berceni 11

6. Bacău 4

În continuare, fiecare echipă va juca, tur-retur, contra celorlalte grupări calificate la baraj, câte 10 meciuri în total, pornind de la acest punctaj. În prima ligă vor promova primele două clasate.

În Seria I, aberaţiile nu s-au încheiat, nici după terminarea sezonului competiţional. Asta pentru că trei echipe, Slobozia, Berceni şi Bacău, nu şi-au depus dosarul de licenţă pentru Liga I, deci nu pot promova. În aceste condiţii, doar CSMS Iaşi, Rapid şi Clinceni se luptă, cu adevărat, pentru cele două locuri care duc în prima ligă. 

Prima etapă din play-off:

Vineri, 18 aprilie (17.00)

CSMS Iaşi - SC Bacău

Unirea Slobozia - ACS Berceni

FC Clinceni - Rapid Bucureşti

Seria a II-a

În Seria a II-a, lupta pentru intrarea în primele şase echipe calificate la play-off-ul de promovare a fost puţin mai strânsă pe final, dar, în ultima etapă, favoritele şi-au respectat blazonul. 

S-a dus şi o bătălie directă, la Satu Mare, între Olimpia şi Gloria. Bistriţenii s-au impus cu 1-0 şi au obţinut ultimul loc care duce în play-off. Unde vor începe de pe locul 2!

Rezultatele etapei a 22-a

CS Metalul Reşiţa - UTA 4-0 

FC Olt Slatina FC Bihor Oradea 2-0 

CS Minerul Motru - CSM Râmnicu Vâlcea 0-0

Olimpia Satu Mare - Gloria Bistriţa 0-1 

ASA Târgu Mureş - FC Universitatea Craiova 3-0 la masa verde. Echipa lui Mititelu s-a retras din campionat, apoi clubul a intrat în faliment

CS Universitatea Craiova - CS Mioveni 2-0

Echipe calificate în play-off-ul de promovare: CS U Craiova, Metalul Reşiţa, Olt Slatina, CSM Râmnicu Vâlcea, ASA Târgu Mureş, Gloria Bistriţa

Punctajul cu care încep play-off-ul de promovare:

1. CSU Craiova 17 puncte

2. Gloria Bistriţa 16 

3. ASA Târgu Mureş 15

4. Metalul Reşiţa 13

5. CSM Râmnicu Vâlcea 12

6. Olt Slatina 9

În continuare, fiecare echipă va juca, tur-retur, contra celorlalte grupări calificate la baraj, câte 10 meciuri în total, pornind de la acest punctaj. În prima ligă vor promova primele două clasate

Prima etapă din play-off:

Vineri, 18 aprilie:

CS Universitatea Craiova - FC Olt Slatina (12.00)

Gloria Bistriţa - CSM Râmnicu Vâlcea (17.00)

ASA Târgu Mureş - Metalul Reşiţa (17.00)

Citeşte şi 

Liga a doua sau „liga haosului”! Nu se ştiu echipele cu drept de promovare, Craiova e „în ceaţă”, iar în seria Rapidului există temeri mari că se fac jocuri de culise

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite