Rapid, viitor incert: licitaţia pentru vânzarea mărcii nu va mai avea loc vineri. Preţul i-a gonit pe cumpărători

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Suporterii giuleştenilor au sperat ca echipa lor iubită să primească ceva veşti bune în weekend, însă lucrurile au luat o turnură neaşteptată.

Licitaţia cu strigare pentru vânzarea mărcilor, culorilor şi trofeelor clubului ar fi trebuit să pornească de la suma de 3,4 milioane de euro. 

Acţiunea nu va mai avea loc însă vineri, deoarece nimeni nu s-a înscris la licitaţie! Lichidatorul judiciar al FC Rapid SA, Mihai Florea, a explicat că doar Academia Rapid, grupare de liga a patra, controlată de Primăria Sectorului 1 a cumpărat caietul de sarcini pentru licitaţie în valoare de 2.000 de lei. Academia Rapid n-a achitat însă şi garanţia de participare la licitaţie în valoare de 340.000 de euro, adică 10% din suma de pornire.

„Nu s-a arătat nimeni interesat să participe la licitaţia de vineri. Caietul de sarcini a fost achiziţionat doar de Academia Rapid, însă nimeni nu a achitat şi garanţia de participare. Aşa că, nefiind nimeni înscris, licitaţia de mâine nu va avea loc. Conform legii, putem organiza următoarea licitaţie peste 10 zile. Deci, probabil că va fi pe 24 noiembrie, când preţul de pornire va fi cu 10% mai mic“, a declarat Mihai Florea.

Primarul sectorului 1, Daniel Tudorache, a explicat de ce Academia Rapid n-a plătit garanţia de participare la licitaţie: „Preţul de 3,4 milioane de euro este mult prea mare şi nu se bazează pe nimic. Adică evaluatorul spune că mărcile şi trofeele se ridică la 400.000 de euro, iar apoi Adunarea Generală a creditorilor măreşte preţul de zece ori. În aceste condiţii, Academia Rapid nu va participa la licitaţie“. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite