Simona Halep scrie istorie pentru tenisul  românesc, câştigând primul turneu WTA din carieră. Raluca Olaru, câştigătoarea probei de dublu la Nurnberg

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep se bucură pentru primul turneu WTA câştigat în carieră FOTO Mediafax
Simona Halep se bucură pentru primul turneu WTA câştigat în carieră FOTO Mediafax

Jucătoarea română de tenis Simona Halep (locul 58 WTA) a câştigat turneul de la Nurnberg (dotat cu premii în valoare totală de 235.000 de dolari), învingând-o în finală pe nemţoaica Petkovici în două seturi. Acesta este primul turneu WTA câştigat de Halep în cariera sa.

Simona Halep rescrie istoria tenisului feminin românesc. În vârstă de 21 de ani, românca născută în Constanţa este noua senzaţie a sportului alb la nivel internaţional. După semifinala pierdută la Roma în faţa Serenei Williams, Halep nu a mai irosit şansa de a-şi trece în palmares primul turneul WTA din carieră. În finala de la Nurnberg, românca s-a impus în faţa germancei Andrea Petkovici, pe care a învins-o în două seturi, scor 6-3, 6-3, după o oră şi jumătate de joc.

Nu doar Halep a fost la înălţime la Nurnberg, ci şi o altă jucătoare de origine română, Raluca Olaru. Aceasta a făcut pereche cu rusoaica Valeria Solovieva, reuşind să câştige proba de dublu a aceluiaşi turneu WTA. În finală, cele două a învins perechea Anna-Lena Groenefeld / Kveta Peschke (Germania / Cehia) cu scorul 2-6, 7-6 (7/3), 11-9. Pentru această performanţă, Olaru şi Solovieva vor primi un cec de 9.274 de euro şi 280 de puncte WTA.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite