Portugalia - Croaţia 1-0: cel mai prost meci din istoria Campionatului European. 105 minute de uitat şi de şters

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lusitanii au devenit prima naţională care a ajuns în fazele eliminatorii ale turneului final fără să fi câştigat un meci în grupe. Sâmbătă, ei au mai bifat un moment istoric. De această dată însă, alături de o echipă care câştigase grupa din care a făcut parte.

Cine a cumpărat bilet ca să vadă Portugalia - Croaţia ar trebui să aibă dreptul de a-şi cere banii înapoi. Asta deoarece primele 105 minute din joc au fost o pierdere de timp. Probabil, dacă ai fi stat pe balcon şi ai fi privit cum trec maşinile pe stradă, ai fi avut şanse să vezi, la un moment dat, ceva mai interesant decât ceea ce s-a întâmplat pe gazon, la Lens.

Adică nimic! Portugalia - Croaţia a devenit primul meci din istoria Campionatului European în care, la finalul celor 90 de minute, n-a fost contabilizat niciun şut pe spaţiul porţii. Iar vedetele au fost „invizibile“. Cristiano Ronaldo, spre exemplu, a atins balonul de doar 13 ori în repriza secundă! Şi n-a făcut nimic util cu el. Nici la croaţi, oameni ca Modrici, Rakitici sau Mandzukici n-au fost mai buni.

După 90 de minute din timpul regulamentar şi primele 15 minute din cele două reprize de prelungiri - de nota 0 - ultimele 15 minute au oferit vreo trei faze de fotbal. Croaţia a trecut pe lângă deschiderea scorului, după o ieşire greşită a portarului portughez, dar Vida n-a nimerit spaţiul porţii. Apoi, Perisici a lovit bara, însă n-a mai fost timp de reluare, fiindcă Portugalia a plecat pe contraatac, mingea a ajuns în careu la Cristiano Ronaldo, şutul acestuia a fost blocat de Subasici, însă balonul a căzut în faţa lui Quaresma, iar acesta a punctat din doi metri (117).

Portugalia va juca, joi, la Marsilia, cu Polonia în sferturi.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite