Piţurcă a refuzat recent o ofertă de milioane de euro venită din ţările arabe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi ar fi putut să plece pe bani mulţi în Emiratele Arabe Unite, Victor Piţurcă a preferat să rămână selecţionerul României pentru a încerca să califice echipa naţională la Euro 2016.

Imediat după ratarea calificării la Campionatul Mondial din Brazilia, multă lume a pus presiune pe Mircea Sandu pentru a-l demite pe Piţurcă din funcţia de selecţioner. "Naşu" nu a cedat acestor presiuni, deoarece, în caz că FRF l-ar fi demis pe tehnician, ar fi fost obligată să-i plătească despăgubiri de aproape 1.5 milioane de euro.

Nici succesorul lui Sandu de la şefia FRF, Răzvan Burleanu, nu l-a putut îndepărta pe Piţurcă de la cârma primei reprezentative, motivul fiind acelaşi. În acest context, antrenorul îşi va continua munca de selecţioner cel puţin până în 2016, atunci când îi expiră contractul cu federaţia. 

Interesant este, însă, că Piţurcă a avut mai multe oferte de a prelua alte echipe de fotbal, cea mai importantă din punct de vedere financiar venind din Emiratele Arabe Unite. Informaţia a fost făcută publică de Valeriu Răchită, noul antrenor secund al României.

"Victor Piţurcă, aşa cum îl vede toată lumea, a refuzat o propunere pe bani mulţi pentru a rămâne la naţionala României. Avea ofertă să preia reprezentativa Emiratelor Arabe Unite", a spus Răchită la DigiSport.

Selecţionerul vrea cu tot dinandinsul să demonstreze că ratarea calificării la Mondiale a fost un accident şi tocmai din acest motiv îşi doreşte să continue munca la naţională pentru a o califica la Euro 2016. Victor Piţurcă este selecţioner din 2011 şi a mai antrenat naţionala între 1998-1999 şi 2004-2009.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite