Pericolul numărul 1 pentru România: la ce cifre fabuloase a ajuns polonezul Lewandowski şi de cine am scăpat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Naţionala pregătită de Adam Nawalka e definiţia termenului „One man show“ datorită lui Robert Lewandowski. „Leşii“ vor veni la Bucureşti, la 11 noiembrie, în frunte cu golgheterul preliminariilor în zona europeană.

Polonia a arătat, iniţial, ca o sperietoare pentru colegele de grupă din preliminariile Mondialului din 2018. Ajunsă până în sferturile Euro 2016, echipa lui Nawalka părea, în mod clar, favorita seriei. 

După trei meciuri din calificări însă, cota „leşilor“ a mai scăzut. O remiză în Kazahstan şi două victorii cu forcepsul cu Danemarca şi Armenia au scos la iveală două caracteristici ale polonezilor: atac incisiv, apărare „şvaiţer“. 

Marţi, Polonia a fost la un pas de a pierde meciul cu Armenia, în condiţiile în care oaspeţii şi-au dat un autogol şi au jucat în zece oameni din minutul 30! Ultimul minut al partidei a arătat exact nivelul Poloniei. Profitând de defensiva şubredă a gazdelor, Ozbiliz a scăpat singur spre poarta lui Fabianski şi a ratat incredibil. Mingea a fost repusă în joc şi, la poarta cealaltă, a înscris Lewandowski, omul care trage echipa naţională după el.

15 goluri în 14 meciuri

Statistica arată exact această situaţie: Polonia a înscris şapte goluri în partidele cu Kazahstan, Danemarca şi Armenia, iar cinci dintre aceste reuşite i-au purtat semnătura lui Lewandowski. Vârful legitimat la Bayern Munchen e cel mai bun marcator al preliminariilor în zona europeană, alături de portughezul Cristiano Ronaldo.

Dacă în naţionala României, atacantul Florin Andone e fără gol din luna mai, în schimb, „Lewa“ are un bilanţ extraordinar: 15 goluri în ultimele 14 meciuri! La acest total a contribuit şi faptul că polonezul de 28 de ani a reuşit trei hattrick-uri, două la Bayern şi unul la naţională, contra danezilor.  

Apărare unică în Europa

Pe cât de bună e ofensiva Poloniei unde „Lewa“ face legea, pe atât de vulnerabilă e defensiva. Trupa pregătită de Adam Nawalka a încasat cinci goluri în trei meciuri. Nicio altă echipă aflată pe primele două locuri în calificările din zona europeană n-are atât de multe goluri primite în trei meciuri.

2 pase de gol are Jakub Błaszczykowski, play-maker-ul Poloniei, în aceste preliminarii. A centrat decisiv şi la golul victoriei cu Armenia.

Milik şi Cionek nu vor juca la Bucureşti

Polonezii vor sosi la Bucureşti pentru partida de la 11 noiembrie (ora 21.45) fără doi titulari. Atacantul Milik, legitimat la Napoli, s-a accidentat contra Danemarcei şi va absenta şase luni. Apoi, stoperul Cionek, de la Palermo, a luat câte un avertisment în partidele cu Danemarca şi Armenia şi a devenit suspendat pentru meciul de pe „Arena Naţională“. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite