Pe aripile Cristinei Neagu: România s-a calificat la Mondialul de handbal feminin după un meci de infarct la Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristina Neagu
Cristina Neagu

Tricolorele păreau că şi-au asigurat prezenţa la turneul final, după victoria la şase goluri diferenţă, obţinută în Serbia (32-26). Pe teren propriu însă, formaţia pregătită de Tomas Ryde a jucat slab, a fost condusă la cinci goluri şi salvată, în extremis, de vedeta ei.

România îşi va păstra bilanţul impecabil, fiind singura echipă din lume care a participat la toate ediţiile ale Mondialului de handbal feminin. Acest record fantastic a fost la un pas de a fi pierdut însă, după ceea ce s-a întâmplat, sâmbătă, la Cluj.

Tricolorele au abordat returul din barajul de calificare la adăpostul celor şase goluri avans, după prima manşă cu Serbia. Totuşi, relaxarea româncelor şi faptul că Serbia e vicecampioana mondială au făcut ca gazdele să ajungă la un pas de a rata calificarea.

La pauză a fost 12-11 pentru România, însă partea secundă s-a transformat într-un chin pentru cei 7.200 de spectatori români prezenţi la meci. Fetele lui Ryde au înscris abia în minutul 35, când Serbia avea deja 15-13. În minutul 38, diferenţa a ajuns la 17-13 pentru vicecampioana mondială, iar în minutul 50, cu zece minute înainte de final, oaspetele au condus pentru prima dată la cinci goluri: 24-19!

Diferenţa de cinci goluri a rezistat până în minutul 52, însă Cristina Neagu a mai „reparat“ această situaţie catastrofală cu două reuşite consecutive, în minutele 53 şi 55, reducând diferenţa la trei goluri: 22-25.

Totuşi, ultimele secvenţe au fost halucinante. În minutul 59, Serbia avea, iarăşi, cinci goluri avans: 28-23! A fost nevoie ca Oana Manea să obţină un 7 metri, iar Cristina Neagu să înscrie pentru a stabili scorul final: 28-24 pentru Serbia.

România a obţinut calificarea, datorită victoriei la general, 56-54, şi va fi prezentă la Mondialul din Danemarca (5-20 decembrie).

Golurile României în returul cu Serbia au fost marcate de: Neagu (7), Buceschi (4), Geiger (3), Manea (2), Elisei (2), Brădeanu (2), Nechita (2), Vizitiu (1), Chintoan (1).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite