Paula Ungureanu, lector la cursul de psihologie sportivă din Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul portar al echipei naţionale de handbal a României, actualmente la campioana ţării, CSM Bucureşti, Paula Ungureanu, a declarat că este extrem de încântată să explice importanţa psihologiei în sport.

Asociaţia pentru Psihologia Sportului a organizat, în acest an, în patru oraşe ale ţării, un curs de iniţiere şi instruire în psihologia sportului numit “Psihologia performanţei în sport”. Iaşiul a fost primul oraş în care a avut loc acest curs, în zilele de 5 şi 6 mai, apoi Târgu-Jiu, 6-7 octombrie, Braşov (3-4 noiembrie) şi se încheie, ca de obicei, cu Bucureşti, în acest weekend, 8-9 decembrie.
De această dată, în sala de curs a Academii de Studii Economice din Bucureşti, printre lectori se vor afla şi doi sportivi, cunoscuta handbalistă Paula Ungureanu şi cel mai bun parapantist român, care a zburat prin faţa morţii în 2018, Tudor Dorobanţu.

Fostul portar al echipei naţionale de handbal a României, actualmente la campioana ţării, CSM Bucureşti, Paula Ungureanu, a declarat că este extrem de încântată să explice importanţa psihologiei în sport şi cât de utilă este pregătirea mentală pentru a ajunge pe cele mai înalte culmi ale performanţei: “Cred că voi avea ceva emoţii în faţa cursanţilor, dar sper să mă descurc şi la final să mă bucur de o nouă experienţă din cariera mea. Voi povesti cum am reuşit să mă capacitez meci de meci, să o iau de la capăt, să mă menţin în topul performanţei, deci veţi înţelege importanţa psihologiei în sport văzută din perspectiva noastră, a celor care vă bucurăm”.

“Acest curs a fost conceput pentru a oferi suportul necesar celor care sunt preocupaţi de atingerea excelenţei în sport. Cursul face parte dintr-un program de iniţiere şi instruire, pe care APPS îl va implementa la nivel naţional. Dacă eşti psiholog, antrenor sau manager şi eşti preocupat de obţinerea performanţei în sport, te aşteptăm la cel mai actual curs de iniţiere şi instruire în psihologia sportului, unde vei dobândi informaţiile necesare optimizării potenţialului sportivilor cu care lucrezi”, a declarat Andreas Hniatiuc despre psihologia în sport.

Temele dezbătute la curs:
- Nevoia de schimbare în sportul românesc
- Mentalitate şi performanţă în sport
- Rolul psihologului în sportul de performanţă
- Tehnici şi instrumente de evaluare a potenţialului sportiv
- Sportul de performanţă şi uzură psihică. Depresia la sportivi
- Drumul spre succes
- Intervenţia individuală şi de grup în optimizarea performanţelor sportive
- Aspecte practice. Exerciţii. Teme de lucru. Activităţi.
Preţuri: 340 lei pentru înscrieri până la 7 decembrie, ora 21:00, 380 lei pentru înscrieri în prima zi de curs.
Detalii despre curs, pe site-ul oficial al Asociaţiei pentru Psihologia Sportului: http://www.psihologiasportului.ro/curs-psihologie-sport-2018/#

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite