Patru concluzii după derby-ul oraşului Manchester: cine i-a plătit-o lui Mourinho şi cine e „pila“ lui Guardiola

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De Bruyne (17) s-a răzbunat pe Mourinho în derby-ul oraşului Manchester. FOTO: GettyImages
De Bruyne (17) s-a răzbunat pe Mourinho în derby-ul oraşului Manchester. FOTO: GettyImages

Derby-ul oraşului Manchester, câştigat de City cu 2-1, a oferit un fotbal electrizant la finalul căruia „cetăţenii“ şi-au continuat startul perfect în Premier League, în timp ce l-au stricat pe cel al „diavolilor“.

„Adevărul“ întoarce pe toate feţele marele meci disputat pe „Old Trafford“ şi vă prezintă cele mai importante evenimente şi concluzii.

I-a plătit-o după trei ani

În 2013, Jose Mourinho s-a întors la Chelsea, acolo unde l-a găsit în lot pe belgianul Kevin De Bruyne. Portughezul a considerat că De Bruyne nu e suficient de bun pentru londonezi, aşa că l-a vândut la Wolfsburg. După două sezoane petrecute în Bundesliga, De Bruyne a revenit în Premier League, de această dată la Manchester City. Sâmbătă, l-a reîntâlnit pe „Mou“ din postura de adversar. Şi s-a răzbunat pe acesta cu vârf şi îndesat: a marcat pentru 1-0 (15) şi a contribuit decisiv la golul de 2-0 (36), înscris de Iheanacho. În repriza secundă, De Bruyne a fost la un pas de a marca pentru 3-1.

Zlatan, vedetă în zece derby-uri

Ibrahimovici s-a aflat, sâmbătă, în tabăra învinşilor, însă suedezul de 34 de ani se remarcă şi atunci când echipa sa pierde. Prin golul înscris în minutul 42, Zlatan a izbutit o performanţă fantastică: a devenit primul fotbalist care şi-a trecut numele pe lista marcatorilor în zece derby-uri europene: 

*Real Madrid – Barcelona

*AC Milan – Inter

*Inter – Juventus

*United - City

*Barcelona – Espanyol

*PSG – Monaco

*PSG – Marseille

*PSG – Lyon

*Ajax – PSV

*Ajax - Feyenoord   

De asemenea, la 34 de ani şi 343 de zile, „Ibra“ a devenit al treilea cel mai vârstnic marcator din istoria confruntărilor United – City, după Scholes (35 de ani şi 152 de zile) şi Sheringham (35 de ani şi 19 zile).

Bravo e „pila“ lui Pep

Guardiola l-a alungat pe portarul naţionalei Angliei, Joe Hart, pentru a-l aduce pe Claudio Bravo de la Barcelona. Portarul chilian a debutat, sâmbătă, în tricoul noii sale echipe şi a avut o prestaţie ezitantă. A greşit la golul lui Ibrahimovici, atunci când a scăpat balonul în faţă. În repriza a doua, Bravo a fost „trădat“ chiar de jocul său de picior, calitate pentru care a fost adus la City. 

Chilianul a pierdut controlul balonului în careul său după un dribbling larg, s-a aruncat disperat la Rooney şi dacă arbitrul Clattenburg ar fi acordat „roşu“ pentru Bravo şi penalty pentru United, deciziile sale ar fi fost greu de contestat. La final, Guardiola a fost nevoit să-şi apere portarul: „Am jucat bine în prima repriză şi datorită lui Claudio, iar după ce s-a întâmplat la golul lui Ibrahimovici, Bravo a continuat să joace bine, ceea ce spune multe despre caracterul său“.

Mourinho a greşit echipa

Dacă Guardiola a fost inspirat, titularizându-l pe Iheanacho, în condiţiile în care nu l-a avut pe Aguero (suspendat), în schimb, Mourinho a ales prost primul „11“.Mkhitaryan şi Lingard, amândoi reveniţi după accidentări, n-au putut ţine pasul cu ritmul partidei şi au fost schimbaţi de „Mou“. De altfel, Rashford, care a intrat în locul lui Lingard după pauză, a revigorat cât de cât jocul „diavolilor“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite