Pârât la FIFA: Federaţia a cerut ca Şumudică să fie suspendat la nivel mondial. Ce răspuns a primit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Şumudică
Marius Şumudică

Antrenorul Astrei a avut parte de clemenţă, într-o primă fază, atunci când s-a descoperit că a pariat pe evenimente sportive, ceea ce e interzis de regulament. Acum însă, FRF a fost exigent până la capăt în privinţa tehnicianului campioanei.

Lui Şumudică i s-a redus suspendarea iniţială, de la şase luni la două luni, şi i s-a permis să-şi ispăşească pedeapsa în noul sezon, astfel încât Astra să nu fie dezavantajată în lupta pentru titlu.

Favorurile făcute de FRF s-au oprit însă aici. Aşa cum a anticipat Ionuţ Lupescu într-un interviu acordat pentru „Adevărul“ aici, sancţiunea dictată de federaţie împotriva lui Şumudică s-a extins la nivel internaţional.

Acest lucru a fost confirmat, astăzi, printr-un comunicat publicat pe site-ul Federaţiei Române de Fotbal.

„FIFA a extins la nivel internaţional sancţiunile dispuse împotriva antrenorului Marius Şumudică de către Comisia de Recurs a Federaţiei Române de Fotbal. Decizia Preşedintelui Comisiei de Disciplină a FIFA a venit ca urmare a solicitării Federaţiei Române de Fotbal.

Precizăm că, în conformitate cu decizia anterior menţionată, sancţiunea la nivel internaţional se aplică în condiţiile precizate în Decizia Comisiei de Recurs a FRF, respectiv cu începere din data de 08.06.2016. În ceea ce priveşte executarea sancţiunii pe teritoriul României sunt aplicabile prevederile Regulamentului Disciplinar al FRF“, scrie frf.ro.

Diferă perioada suspendării

„Adevărul“ a explicat aici când va reveni Marius Şumudică pe banca Astrei la meciurile din Liga I.

Pe plan internaţional însă, el va scăpa de suspendare mai devreme, având în vedere că, potrivit FRF, a început să-şi ispăşească sancţiunea de la data de 8 iunie.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite