Olăroiu scrie istorie în Emirate: românul e la un pas de ce n-a reuşit nimeni până acum în micuţul stat din Golful Persic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tehnicianul de 46 de ani a ajuns, în 2011, în Emiratele Arabe Unite şi de atunci are un palmares unic, deşi, în ultimii cinci ani, s-a bătut cu antrenori de talie mondială, precum Hector Cuper, Quique Sanchez Flores sau Eric Gerets.

Al-Ahli Dubai, echipa pregătită de Cosmin Olăroiu, a câştigat derby-ul campionatului din Emirate, învingând ocupanta locului 2, Al-Ain, scor 1-0.

Singurul gol al meciului a fost înscris de Ahmad Khalil (38), iar rezultatul înseamnă că elevii lui Oli sunt ca şi campioni cu trei etape înainte de final. Al-Ahli ocupă locul 1 cu 59 de puncte, în timp ce Al-Ain are 53 de puncte. Pentru a mai putea spera la titlu, Al-Ain are nevoie ca echipa lui Olăroiu să piardă în două din cele trei jocuri rămase, ceea ce pare imposibil, în condiţiile în care Al-Ahli are două eşecuri în cele 23 de runde disputate până acum.

Patru titluri în cinci ani

Dacă va câştiga şi această ediţie a campionatului din Emirate, Cosmin Olăroiu va izbuti o performanţă unică în istoria fotbalului din această ţară: patru titluri cucerite în cinci ani.

Olăroiu a ajuns în Emirate, în 2011, la Al-Ain şi a câştigat campionatul în următoarele două sezoane cu această formaţie. Apoi, din 2013, românul a trecut la Al-Ahli Dubai şi a luat imediat titlul cu acest club. Doar în stagiunea trecută, Oli a ratat titlul în Emirate, terminând pe locul 7 cu Al-Ahli. A compensat această clasare sub aşteptări printr-o calificare în finala Ligii Campionilor Asiei.

Acum, Oli e la un pas de titlul cu numărul patru în Emirate şi cel cu numărul şase din cariera sa de antrenor. El a luat campionatul şi în România, cu Steaua (2005-2006) şi cu Al-Hilal (2007-2008) în Arabia Saudită. Olăroiu are şi nouă cupe în palmares pe care le-a cucerit cu Steaua, Al-Hilal (Arabia Saudită), Al-Sadd (Qatar), Al-Ain (Emirate) şi Al-Ahli (Emirate).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite