OFICIAL S-a stabilit data pentru alegerile la preşedinţia FRF. Anghel Iordănescu e noul director tehnic al federaţiei, fiindu-i superior lui Victor Piţurcă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alegerile pentru preşedinţia Federaţiei Române de Fotbal vor avea loc în primăvara anului viitor, la data de 5 martie 2014.

Anunţul a fost făcut de Ioan Horoba, preşedintele echipei Gaz Metan Mediaş, la finalul Comitetului Executiv al FRF, de luni: „S-a stabilit ca în data de 5 martie să fie alegerile pentru preşedinţie. Nu s-a pus în discuţie niciun moment vreo demisie (n.r. a actualului preşedinte, Mircea Sandu) şi nu s-a discutat despre această problemă“, a declarat acesta potrivit Mediafax.
Tot luni, Mircea Sandu a susţinut o conferinţă de presă, în care a anunţat numirea lui Anghel Iordănescu în funcţia de director tehnic al federaţiei. 

„În 2011, după demisia lui Răzvan Lucescu, am căutat să găsesc un selecţioner pentru naţională. Au fost cinci nominalizări pe care le-am făcut. V-am informat la data respectivă şi am încheiat contractul cu Victor Piţurcă până în 2016. Nu este simplu să faci o naţională. Sunt mulţi jucători pe care Piţurca i-a adus la naţională, cum ar fi Măţel, Chiricheş, Torje, Pintilii, Grozav, Stanciu, Pantilimon, Tătăruşanu şi câţiva jucători la loturile mai mici. În 2016 urmează califiacarea la Campionatul European. Cel care va conduce echipa la preliminariile care vor începe anul viitor sper să aiba succes. Astăzi, Comitetul Executiv a aprobat numirea lui Anghel Iordanescu ca director tehnic al naţionalei. Iordănescu va colabora cu antrenorii de la naţionale, specialişti, IEFS, antrenorul şcolii de antrenori.

 Am constatat că ne-am pierdut identitatea fotbalului românesc şi prin apariţia unor jucători străini, antrenori străini. Ideea de a concepe o strategie nouă, în şase-opt luni, cu un control adecvat, o supraveghere, e ceva normal şi practicată peste tot în lumea civilizată. Noi trebuie să facem controlul. În şase-opt luni va avea la dispoziţie oamenii necesari să facă această strategie. El va propune numele tuturor antrenorilor de la naţională, împreună cu noua conducere a federaţiei. Sper ca odată cu aprobarea strategiei, fotbalul românesc să intre într-o nouă creştere. Sunt elemente negative care trebuiesc eliminate. Au scăzut numărul de tineri, nu mai e bucuria de a lucra cu copiii, antrenorii de juniori au în jur de 1.500 de lei net pe lună. Aşa pot apărea tentaţiile legate de părinţi, care ar încerca să-i sensibilizeze pentru a fi promovaţi copiii lor. Toamna viitoare va fi gata această strategie, Comitetul Executiv o va aproba sau nu“, a declarat preşedintele FRF.

Până acum şi-au depus oficial candidatura pentru alegerile FRF fostul preşedinte CCA, Vasile Avram, preşedintele FR de Minifotbal, Răzvan Burleanu, fostul fotbalist Marcel Puşcaş şi fostul internaţional Gheorghe Popescu. Pe lângă aceştia, au mai fost vehiculate în acest context următoarele nume: Adrian Porumboiu, Gheorghe Chivorchian şi Anghel Iordănescu.

Pe aceeaşi temă:

Vasile Avram şi-a anunţat candidatura la funcţia de preşedinte al FRF

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite