Nebunie în Anglia: City - Liverpool a oferit un fotbal electrizant, dar şi cea mai agonizantă fază a începutului de an

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Josep Guardiola
Josep Guardiola

Într-o partidă colosală, cât un campionat, echipa pregătită de Josep Guardiola şi-a jucat ultima şansă de a rămâne în lupta pentru titlu.

Manchester City a primit vizita celor de la Liverpool pe „Ettihad“, ştiind că orice alt rezultat în afară de o victorie înseamnă compromiterea şanselor la titlu, în proporţie de peste 90%. 

Iar asta pentru că, înaintea duelului de joi, liderul Liverpool era deja la şapte puncte de City, o distanţă care ar fi devenit aproape imposibil de remontat, dacă Salah şi compania s-ar fi impus pe „Ettihad“.

Surprinzător pentru un meci din campionatul Angliei, City - Liverpool a început fără mari faze de poartă în primul sfert de oră, senzaţia fiind că se joacă o partidă din Serie A şi nu una din Premier League. După 18 minute însă, meciul a prins viaţă! Salah l-a lansat pe Mane după o acţiune superbă, atacantul lui Liverpool a nimerit bara, faza a continuat, iar Stones a scos miraculos de pe linia porţii! La pauză, tehnologia „Goal line“ a demonstrat că a lipsit un centimetru pentru ca mingea să depăşească, în totalitate, linia porţii!

În loc să fie 1-0 pentru Liverpool, care a ratat, în mod agonizant, deschiderea scorului, s-a făcut 1-0 pentru City. Aguero a punctat la primul atac serios al gazdelor (40), stabilind şi scorul la pauză.

La reluare, Guardiola a încercat să joace la rezultat şi a fost pedepsit, atunci când Firmino a egalat (64). La 1-1, din nou, s-a jucat care pe care, iar Liverpool a fost pedepsită pentru că a urcat prea sus cu linia de fund. Din două atingeri, balonul a ajuns la Sane, iar jucătorul preferat al lui Guardiola l-a învins pe Alisson (72).

De aici până la final, Liverpool a avut ocaziile cele mai mari, inclusiv încă o minge scoasă de pe linia porţii (85), dar City a rezistat, a învins cu 2-1, şi a relansat lupta pentru titlu în Premier League.

Înfrângerea de joi a fost prima pentru Liverpool în această ediţie de campionat! Chiar şi aşa, trupa pregătită de Klopp are o linie impresionantă de clasament: 17 victorii, 3 egaluri, 1 înfrângere, 49 de goluri marcate, 10 goluri primite.

Premier League, etapa a 21-a

1. Liverpool 54 de puncte

2. Manchester City 50p

3. Tottenham 48p

4. Chelsea 44p

5. Arsenal 41p

6. Manchester United 38p

VEZI FAZA ÎN CARE A LIPSIT UN CENTIMETRU PENTRU CA LIVERPOOL SĂ MARCHEZE

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite