Naţionala de handbal feminin şi-a aflat adversarele de la Campionatul Mondial

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Naţionala de handbal feminin a României va face parte din Grupa A, la Campionatul Mondial din luna decembrie, potrivit tragerii la sorţi de marţi, de la Hamburg.

Componenţa celor patru grupe ale Campionatului Mondial din Germania este următoarea: Franţa, România, Paraguay, Angola, Slovenia şi Spania (grupa A), Norvegia, Polonia, Argentina, Ungaria, Cehia, Suedia (B), Danemarca, Tunisia, Japonia, Muntenegru, Brazilia, Rusia (C), Germania, Olanda, Camerun, China, Coreea de Sud, Serbia (D).

România a făcut parte din urna a doua valorică. Campionatul Mondial este programat între 1-17 decembrie, în Germania, meciurile fiind repartizate la Trier (grupa A), Bietigheim (B), Oldenburg (C) şi Leipzig (D).

După disputarea meciurilor din grupe (4 grupe a câte 6 echipe), primele patru se vor califica în optimile de finală, fază din care se va juca eliminatoriu până la medalii. La ediţia din 2015 a CM, România a obţinut medalia de bronz, având în palmares şi argint mondial în 2005.  Naţionala României este singura din lume care a participat la toate cele 22 de ediţii ale Campionatului Mondial de handbal feminin, iar la turneul final din 2017 s-a calificat după dublă victorie cu Austria, în baraj (34-39 şi 33-24). Campioana mondială en-titre este Norvegia, care a mai cucerit medalia de aur în 1999 şi 2011.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite