Andreea Mitu a bătut-o pe italianca Francesca Schiavone şi se califică în optimi la Roland Garros, unde o întâlneşte pe belgiana Van Uytvanck

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andreea Mitu FOTO AP
Andreea Mitu FOTO AP

Jucătoarea de tenis Cristina-Andreea Mitu, locul 100 WTA, a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 7-5, 6-4, pe Francesca Schiavone (Italia - locul 92 WTA) şi s-a calificat în optimile de finală la Roland Garros, al doilea Grand Slam al anului.

Mitu, ocupanta locului 100 în ierarhia mondială, care a acces anul acesta în premieră pe tabloul principal la Roland Garros, a obţinut cu această ocazie cea mai bună performanţă din cariera sa, în faţa unei adversare cu unsprezece ani mai mai vârstnică, aflată pe poziţia a 92-a în clasamentul WTA. Aceasta este cea mai bună performanţă a sportivei românce. 

Mitu o întâlneşte pe Alison Van Uytvanck în optimi 

Cristina-Andreea Mitu o va întâlni pe sportiva belgiană Alison Van Uytvanck, locul 88 mondial, în optimile de finală ale turneului de la Roland Garros, al doilea Grand Slam al anului.

Mitu şi Van Uytvanck au mai fost până în prezent adversare de două ori, scorul general al confruntărilor fiind 1-1. În 2012, la Ankara, Mitu a învins-o pe sportiva belgiană, scor 7-5, 4-6, 6-3, iar în 2013, la Olomouc, Van Uytvanck s-a impus în faţa româncei, scor 6-2, 7-5.

Mitu se află la a doua prezenţă pe tabloul principal al unui turneu de Grand Slam, după Wimbledon, în 2014, când a fost eliminată în primul tur, unde ajunsese din calificări.

Calificarea în optimile de finală îi asigură Andreei Mitu un cec în valoare de 145.000 euro şi 240 de puncte WTA. Mitu o va avea ca adversară în turul următor pe câştigătoarea partidei dintre Kristina Mladenovic (Franţa, nr.54 WTA) şi Alison Van Uytvanck (Belgia, nr.88 WTA).

În urma acestui succes senzaţional, Andreea Mitu va urca până pe locul 66 în clasamentul WTA. Comparativ, de-a lungul întregului an 2014, Andreea Mitu a câştigat numai 84.000 de euro din tenis. 

Andreea Mitu, în lacrimi după victorie 

După meciul cu Schiavone, Mitu a fost surprinsă în timp ce se îndrepta spre cei din loja ei, izbucnind în plâns. La conferinţa de presă a vorbit despre succesul de la Roland Garros: 

„Este o victorie uriaşă şi sunt foarte fericită. E o nebunie şi nu ştiu cum să explic acest rezultat. Nu ştiu cum s-a întâmplat. Este pentru prima oară când mă aflu direct pe tabloul principal al unui turneu de Grand Slam şi am ajuns în a doua săptămână“, a spus Mitu.
video
Andreea Mitu FOTO Twitter
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite