Mircea Cărtărescu, despre Simona Halep: „Românii au o extraordinară frustrare în faţa istoriei!“ Opinie emoţionantă a scriitorului despre numărul 1 mondial

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep a răscolit toată opinia publică din România, după ce a devenit prima jucătoare de tenis din România care a numărul 1 mondial.

Halep a creat un adevărat fenomen în ţară, fiind la momentul actual port drapelul sportului românesc în lume, deşi statul român nu a contribuit cu nimic la succesul ei. Aşa cum nu a contribuit cu nimic nici la succesul altor sportivi din ţară.

Scriitorul Mircea Cărtărescu a explicat la Digi 24, citat de republica.ro, felul în care se raportează românii la victoriile Simonei Halep. „Românii, fireşte, au mândria lor. Dar au şi o extraordinară frustrare în faţa istoriei, complexe de inferioritate, stimă de sine scăzută. Puţine popoare se autoflagelează atât de mult ca poporul român. Halep, într-un fel, tămăduieşte sufletul rănit al comunităţii noastre. Şi nu doar ea, şi noul val al filmului, şi alte mici victorii, sunt foarte importante. Noi ar trebuim să le fim cu mult mai recunoscători decât suntem acestor oameni”, a declarat el în timpul emisiunii "În faţa naţiunii"

"Când un sportiv român pierde, rana se redeschide, iar oamenii se simt ca şi când acesta le-a înfipt cuţitul în spate", a mai spus el. Un alt aspect pe care l-a subliniat scriitorul este acela că românii nu recunosc imediat performanţa. „Noi nu ne dăm seama imediat de o performanţă, mai ales dacă e între graniţele noastre. Poţi să scrii genial, dacă nu te laudă străinătatea, nu exişti”.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite