Messi, devastator în 2015: vedeta Barcelonei are cifre fabuloase şi e pe primul loc în două clasamente

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lionel Messi
Lionel Messi

„Balonul de Aur“, ediţia 2014, l-a adormit pe cel care l-a câştigat, Cristiano Ronaldo, şi l-a trezit pe cel care l-a pierdut, Lionel Messi.

De la începutul anului, portughezul a intrat într-un con de umbră, în timp ce argentinianul marchează la foc automat. Cifrele reflectă cel mai bine diferenţa existentă în acest moment între Ronaldo şi Messi. Dacă portughezul a înscris de doar cinci ori în nouă etape de campionat din 2015, în schimb, rivalul său a adunat 17 reuşite în 11 runde! 

Ultimele două goluri au venit, sâmbătă seară, în victoria obţinută pe terenul celor de la Eibar, scor 2-0. Pe lângă reuşitele sale din minutele 31 (penalty) şi 55, Leo a produs şi un moment de magie prin care a amintit de acel jucător devastator sub comanda lui Guardiola, pe vremea când Barcelona era de neoprit în fotbalul mondial. 

În prima repriză, la scorul de 0-0, argentinianul de 27 de ani a pornit într-o cursă fantastică: a plecat de la mijlocul terenului, a înşirat patru adversari pe drum şi i-a strecurat balonul printre picioarele ultimului! Faza s-ar fi putut încheia cu un golazo dat chiar de Messi, dar acesta a ratat întâlnirea cu mingea în careu.

Cel mai prolific marcator din Europa

Pe lângă faptul că a adus victoria Barcelonei în meciul cu Eibar, „dubla“ lui Messi a asigurat că trupa lui Luis Enrique va aborda confruntarea cu Real Madrid (duminică, ora 22.00, Digi Sport) de pe primul loc. 

Mai mult, Leo a trecut pe primul loc în clasamentul marcatorilor din campionatul spaniol, devansându-l pe Ronaldo, care a jucat, aseară, în Real Madrid - Levante. Până la această confruntare, Messi avea 32 de goluri, cu două mai mult decât CR7. 

Faptul că Messi e cel mai bun fotbalist al lumii în acest început de an e confirmat şi de statistici. În primele sale 11 apariţii în La Liga, în 2015, el a punctat de 17 ori, bilanţ care îl transformă în cel mai prolific marcator din primele zece campionate ale Europei. În plus, argentinianul a adunat deja 43 de goluri în toate competiţiile, cu două mai mult decât totalul său din stagiunea precedentă!

Aşteaptă revanşa cu City

Cu locul 1 asigurat în campionat înainte de „El Clasico“, Barcelona îşi îndreaptă acum atenţia spre optimile Ligii Campionilor. Aici, Messi are de luat o revanşă personală după întâlnirea din tur, pe „Ettihad Stadium“. Atunci, catalanii s-au impus cu 2-1, însă au părăsit terenul supăraţi, deoarece Leo a ratat un penalty în minutul 90+4. Având în vedere că are cinci reuşite în ultimele sale două apariţii pentru Barca, Messi speră să puncteze şi miercuri în returul cu Manchester City (ora 21.45, Digi Sport, Dolce Sport).  

17 meciuri a disputat Messi în 2015 în toate competiţiile. În doar cinci dintre ele n-a reuşit să-şi treacă numele pe lista marcatorilor.   14 pase de gol are Messi în campionat pentru Barcelona, fiind pe primul loc în Spania şi la acest capitol, acolo unde Ronaldo e pe doi cu zece assist-uri.  

Apărarea s-a „vindecat“

Considerată a fi „călcâiul lui Ahile“ pentru Barcelona în sezonul trecut, apărarea dă semne de siguranţă în actuala stagiune. Sâmbătă, la Eibar, echipa a părăsit terenul fără gol primit pentru a 15-a oară în 27 de etape. Catalanii au cea mai solidă defensivă din La Liga cu doar 16 goluri încasate.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite