Italia – Argentina, pentru Suveranul Pontif. Messi: „Papa este o persoană care poate face mult bine lumii întregi“. Replica lui Buffon a fost antologică. Vezi programul amicalelor programate azi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Papa Francisc (centru) a primit un măslin din partea delegaţiei Argentinei, arbore care simbolizează pacea, speranţa şi onoarea. FOTO: Reuters
Papa Francisc (centru) a primit un măslin din partea delegaţiei Argentinei, arbore care simbolizează pacea, speranţa şi onoarea. FOTO: Reuters

Italia şi Argentina se întâlnesc miercuri la Roma, într-o partidă dedicată Suveranului Pontif. Astăzi, la Vatican, Papa a primit în cadrul unei audienţe private delegaţiile celor două naţionale de fotbal, conduse de Buffon (Italia) şi Leo Messi (Argentina).

Afinitatea lui Papa Francisc pentru „Sportul Rege“ este bine cunoscută. Suveranul Pontif are carnetul de suporter cu numărul 88.235 al echipei San Lorenzo, grupare din Buenos Aires (oraşul său natal) şi-şi plăteşte în continuare cotizaţiile lunare. 

Asta deşi din 2008, de când a fost numit Arhiepiscop de Buenos Aires, a avut calitatea de membru de onoare. Aşa că ideea unui meci de fotbal în onoarea Papei n-a părut una proastă. Sugestia i-a aparţinut lui Cesare Prandelli, selecţionerul Italiei, şi în scurt timp s-a materializat. Iar adversarul „squadrei azzurra“ nu putea fi decât Argentina, ţara care a dat primul Papă sud-american. 

Partida programată miercuri, la Roma, pe „Stadio Olimpico“ a fost prefaţată de o întâlnire emoţionantă a celor două delegaţii, cu Suveranul Pontif. Marţi, în cadrul unei audienţe private care a avut loc în sala Clementină a Palatului apostolic de la Vatican, 200 de persoane din staff-ul celor două echipe naţionale, în frunte cu căpitanii Buffon (Italia) şi Leo Messi (Argentina), au avut privilegiul unei întrevederi cu Papa. 

Papa Francisc (Italia-Argentina)

Papa Francisc (centru), într-o poză de grup alături de jucătorii şi staff-ul celor două naţioane. FOTO: Reuters

Ar fi cu adevărat dificil pentru mine să fac pe suporterul, însă, din fericire, este un meci amical, sper că aşa va fi într-adevăr“, a spus Papa, care însă nu va asista din tribune la partida de pe „Stadio Olimpico“. „Papa este o persoană care poate face bine întregii lumi”, a comentat Messi, într-o scurtă conferinţă de presă ce a urmat întâlnirii cu Suveranul Pontif, şi în care Buffon a replicat cu o glumă: „Am întâlnit în sfârşit pe cineva mai popular decât Leo”!. 

Messi este uşor accidentat şi nu va evolua în amicalul cu Italia. Marţi după-amiază, după întâlnirea de la Vatican, urma să se întoarcă la Barcelona. 

Portugalia-Olanda, celălalt cap de afiş 

Miercuri se dispută o serie de partide amicale. În afară de partida Italiei cu Argentina, un alt cap de afiş este meciul dintre Portugalia şi Olanda. La Faro (Algarve) se anunţă o partidă cu multe goluri, între două selecţionate extrem de ofensive. Mai ales că numele mari sunt prezente. Din echipa lui Bento nu lipsesc Ronaldo, Moutinho sau Pepe, iar în garnitura lui Van Gaal se regăsesc Van Persie, Robben sau Van der Vaart, doar Sneijder fiind lăsat în afara lotului, din cauza unor uşoare probleme medicale. La ultima întâlnire directă, în grupele lui Euro 2012, Portugalia s-a impus cu 2-1. 

Dintre adversarele României în grupa D a preliminariilor pentru CM 2014, Turcia şi Ungaria şi-au programat şi ele partide amicale. Otomanii joacă la Istanbul o partidă de pregătire cu Ghana, iar în lotul lui Avci sunt prezente principalele staruri, Emre, Arda Turan, Nuri Şahin şi Burak Yilmaz. 

Pentru unguri, ultimul adversar înaintea disputei cu România din 9 septembrie, este Cehia. Partida tur a acestei duble întâlniri s-a jucat pe 1 august 2012, la Praga, iar atunci maghiarii s-au impus cu 2-1. 

Estonia are parte de un duel baltic, cu Letonia, iar Andorra joacă în Moldova.

PROGRAMUL MECIURILOR AMICALE DE MIERCURI, 14 AUGUST

Japonia – Uruguay 13.20

Coreea de Sud – Peru  14.00

Belarus – Muntenegru 18.30

Finlanda – Slovenia 19.00

Estonia – Letonia 19.00

Azerbaidjan – Malta 19.00

Moldova – Andorra 20.00

Luxemburg – Lituania 20.30

Suedia – Norvegia 21.00

ROMÂNIA– Slovacia 21.00 (Antena 1)

Ucraina – Israel 21.00

Columbia – Serbia 21.00

Turcia – Ghana 21.00

Africa de Sud – Nigeria 21.15

Liechenstein – Croaţia 21.15 

Ungaria – Cehia 21.30

Austria – Grecia 21.30

Bosnia Herţegovina – SUA 21.30

Albania – Armenia 21.45

Elveţia – Brazilia 21.45 (Dolce Sport 1)

Ţara Galilor – Irlanda 21.45 

Albania – Armenia 21.45

Polonia – Danemarca 21.45

Germania – Paraguay 21.45 (Dolce Sport 2)

Macedonia – Bulgaria 21.45

Italia – Argentina 21.45

Anglia – Scoţia 22.00 

Belgia – Franţa 22.00

Portugalia – Olanda 22.30 (Sport.ro)

Ecuador – Spania 23.00

Citeşte şi

Papa Francisc, suporter al echipei San Lorenzo, îşi plăteşte constant cotizaţia de membru 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite