Bute visează să redevină cel mai bun din lume. Cum şi când îşi propune "Mister KO" să fie din nou campion mondial

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucian Bute, fost campion mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, are planuri măreţe pentru 2015, el visând să mai câştige o dată centura de campion mondial la categoria sa.

Lucian Bute a avut un an 2014 foarte greu, în care a fost chinuit de accidentări. Din cauza problemelor medicale, pugilistul gălăţean a anulat mai multe confruntări. Pe cât de rău a fost 2014 pe atât de bun se aşteaptă Bute să fie 2015. Boxerul îşi propune să atace din nou centura de campion mondial, fie anul viitor, fie peste doi ani, deoarece simte că încă mai are un cuvânt greu de spus în lumea boxului.

"O să mă aşez la masă cu promotorul, cu antrenorul să vedem ce posibilităţi şi ce meciuri se vor ivi. Cert este că nu voi renunţa la box. Am mai făcut această declaraţie, vreau să continui. Simt că mai am potenţial şi pot să fac performanţă. Îmi doresc din tot sufletul, dacă nu anul viitor, poate în primăvara anului 2016, să am posibilitatea să mai prind un meci de titlu mondial, să mai boxez o dată pentru centura mondială", a comentat Bute la Digi Sport.

Pugilistul român îşi doreşte să se refacă în totalitate, după care va boxa cu oricine îi va sta în calea spre titlul mondial. "Am stat şi am vorbit cu antrenorul şi mi-a zis că, în momentul de faţă, important e să mă recuperez 100% şi anul viitor vom face un cantonament. Din punctul lui de vedere, voi fi disponibil să boxez cu cei mai buni de la această categorie. Şi eu îmi doresc acest lucru şi, bineînţeles, un meci pentru titlu mondial. Asta înseamnă că sunt disponibil să înfrunt orice campion de la categoria mea. Se poate să fie un meci pentru titlu în 2015, totul este posibil în lumea boxului. Nu ştiu dacă se va întâmpla acest lucru imediat, dar sunt şanse ca în toamna anului viitor să am această posibilitate. Nu mă grăbesc, nu vreau să forţez lucrurile. Vreau să fiu pregătit pentru acest lucru, să mă simt pregătit şi, cu siguranţă, atunci când va veni momentul, sunt convins că voi face tot ceea ce îmi stă în putinţă pentru a mai aduce o dată centura mondială la Galaţi", a mai comentat Bute.

Românul ar fi trebuit să boxeze pe 6 decembrie 2014 cu Roberto Bolonti, în cadrul unei gale la Montreal, dar o accidentare la spate l-a făcut să renunţe la acest duel.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite