Liverpool, învincibilă în Anglia de peste trei luni. „Cormoranii“ se pregătesc de un nou titlu, după 24 de ani de secetă. Chelsea şi City, principalele urmăritoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Reuters
FOTO Reuters

Cu cinci etape înainte de finalul sezonului în Premier League, Liverpool este lider în clasament, iar titlul este din ce în ce mai aproape de "cormorani". Precedentul trofeu câştigat de gruparea de pe "Anfield" datează din 1990.

Liverpool evoluează fără greşeală în Anglia, ţinta fiind câştigarea unui nou titlu de campioană, după 24 de ani de secetă. În ultima etapă din Premier League, "cormoranii" au câştigat cu 2-1 pe terenul lui West Ham, fosta echipă a lui Răzvan Raţ şi au păstrat ecartul de două puncte faţă de Chelsea, formaţie clasată pe locul secund. Eroul lui Liverpool a fost căpitanul Steven Gerrard, care a marcat ambele goluri şi care va avea şansa să devină cât de curând campion al Angliei, pentru prima dată în cariera sa.

Pe trei se află acum Manchester City, cu 70 de puncte, dar "cetăţenii" au două meciuri mai puţin disputate.

În acest final de campionat, Liverpool urmează să joace atât cu Chelsea, cât şi cu City, ambele întâlniri pe teren propriu. Cu alte cuvinte, soata titlului e în mâna „cormoranilor“, care, dacă nu vor pierde cu cele două rivale şi vor înregistra victorii pe linie în celelalte trei etape rămase, se vor încununa campioni ai Angliei la finalul sezonului.

Luptă strânsă în Anglia. Chelsea şi Manchester City au învins, Liverpool joacă azi. United dă semne de viaţă

Forma bună a lui Liverpool este demonstrată şi de rezultate. Gruparea de pe "Anfield" este neînvinsă în campionat din 29 decembrie, atunci când a pierdut pe terenul lui Chelsea. În afara meciurilor cu Chelsea şi City, "cormoranii" mai au de jucat cu Norwich (d), Crystal Palace (d) şi Newcastle (a). 

Duminică, 13 aprilie, este programat primul duel de foc care ar putea decide lupta pentru titlu în Anglia. Astfel, Liverpool primeşte vizita lui City la ora 15.37. Pe 27 aprilie, tot pe teren propriu, "cormoranii" întâlnesc pe Chelsea într-un meci care va începe la ora 16.05.

Clasament

1. Liverpool 33 23 5 5 90:40 74 puncte 

2. Chelsea 33 22 6 5 65:24 72

3. Manchester City 31 22 4 5 84:29 70

1990 este anul în care Liverpool a câştigat ultimul titlu în Anglia

18 titlul de campioană are Liverpool în toată istoria sa

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite