Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat oficial: ultimele două etape se vor disputa în luna decembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
LPF a anunţat disputarea ultimelor două etape de anul acesta în luna decembrie FOTO Cosmin Iftode
LPF a anunţat disputarea ultimelor două etape de anul acesta în luna decembrie FOTO Cosmin Iftode

Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat vineri că ultimele două etape din Liga I, din acest an, se vor disputa în luna decembrie.

Vestea a fost făcută public în cadrul unui comunicat, pe site-ul oficial LPF: „Vă informăm ca etapele a XVIII-a şi a XIX-a se vor disputa conform programului iniţial aprobat de FRF prin hotărârea Comitetului Executiv din 11 martie 2013 şi agreat de Comisia FRF-LPF înfiinţată prin Hotărârea Comitetului Executiv din 14 august 2013, urmând ca a doua parte a campionatului Ligii I să se reia cu etapa a XX-a, la data de 22 februarie 2014. Ca urmare a consultărilor efectuate de LPF, doar un număr de opt cluburi au solicitat în scris reprogramarea etapelor a XVIII-a şi a XIX-a pentru luna februarie 2014, or în această situaţie LPF nu poate înainta către FRF o propunere care nu este susţinută de majoritatea membrilor săi“.

În acest sens, LPF face comparaţie cu primele eşaloane din Franţa, Italia, Germania, Spania, Anglia şi Olanda, unde meciurile din luna decembrie nu sunt amânate: „Credem că este important, pentru fotbalul românesc să-şi conserve propriile decizii, una dintre acestea fiind şi respectarea datelor stabilite în calendarul competiţional anual, aşa cum se întâmplă in fotbalul la care dorim şi noi să ne raportăm“. Conducerea LPF menţionează totuşi că în cazul în care condiţiile meteorologice for fi nefavorabile, meciurile vor fi reprogramate.

Restanţele din Liga I

21.12.2013 Concordia Chiajna - Viitorul Constanţa (etapa a II-a)

21.12.2013  Astra Giurgiu - Steaua (etapa a II-a)

12/13.02.2014 Steaua - Concordia Chiajna (etapa a III-a)

? Steaua - Universitatea Cluj (etapa a XIV-a)

Ştiri pe aceeaşi temă:

CONFERINŢĂ Gino Iorgulescu, preşedintele LPF, despre schimbările din instituţia pe care o conduce

Gino Iorgulescu renunţă la o parte din salariul său pentru a ajuta foştii mari fotbalişti români aflaţi la ananghie

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite